Bivši reprezentativac BiH kritikovao reprezentaciju: Musa i Đedović mu žestoko odgovorili

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Zlatko Jovanović kao gost u „Jao Mile“ podcastu kritički je govorio o reprezentaciji BiH, a na sve to su se oglasili brojni sadašnji i bivši reprezentativci.

Nekadašnji reprezentativac je kazao kako se reprezentacija kreira po nacionalnostima.

-Kada kažeš nekome reprezentacija, svi smatraju, to je ‘wow’. Ja sam tako kao klinac uvijek smatrao, ali kad odeš tamo i vidiš kakav je to kuršlus, ti ne bi vjerovao.

Ja sam i dan danas blizak sa ljudima u Savezu, ali vjerovatno si čuo, bio ti je Feliks Kojadinović u podcastu, kako se raspoređuju igrači, iz kojeg entiteta, koliko ove vjere, koliko one – kazao je Jovanonić, pa dodao:

-Ne možeš da selektiraš ekipu od 12 igrača za kvalifikacije ako ne rasporediš tačno, dajem primjer, četiri pravoslavca, četiri katolika i četiri igrača islamske vjeroispovjesti – dodao je Jovanović.

Prvi mu je odgovorio Nihad Đedović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine.

-Apsolutna laž! Neka dotični argumentuje ‘‘primjer‘‘ sastavljanja košarkaške reprezentacije BiH po principu četiri Bosanca, četiri Srbina i četiri Hrvata i stručnog štaba jedan Bosanac, jedan Hrvat i jedan Srbin ili kako već god. Neka nađe jedan roster gdje se ekipa sastavljala po odabiru ko je koje vjere i iz kojeg entiteta dolazi.

Neće naći, jer nema nikad nije ni bilo. Uvijek su bili pozivani isključivo najbolji bez ikakvog nacionalnog prefiksa niti je to o čemu dotični priča ikada bila tema u reprezentaciji, a imao sam priliku da igram mnogo godina za reprezentaciju i sa dotičnim baš to jedno njegovo reprezentativno iskustvo, napisao je Đedović na Instagramu i dodao:

-Bilo je milion mana, ali su svi dolazili igrati sa guštom i prelazilo se preko sitnih organizacionih problema sa osmijehom i šalom. Svi smo bili kao jedno, ali ova izjava dotičnog ili ti ga ‘‘primjer‘‘ je potpuna budalaština! Vrlo jeftina priča – kazao je.

Javio se i Džanan Musa sa porukom za Jovanovića.

-Pljuvati i govoriti o reprezentaciji BiH, za koju su između ostalog i igrao je jako neprofesionalno. Naša reprezentacija možda ima mane, ali za istu su uvijek igrali najbolji raspoloživi igrači – napisao je na Instagram storyju naš reprezentativac.

Jovanović je nastupao za brojne klubove između kojih se posebno izdvajaju sarajevska Bosna, Igokea, tuzlanska Sloboda i Sparsi iz Sarajeva.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.