Bivši saigrač Edina Džeke napustio fudbal sa 26 godina i postao multimilioner, sada živi kao u filmovima

Reece Wabara je bio nogometaš koji obećava. Sa 16 godina igrao je za juniore Manchester Cityja, a tri godine kasnije, 2010. godine, potpisao je prvi profesionalni ugovor sa Građanima vrijedan 1,2 miliona eura godišnje. Ipak, rano je napustio nogomet i pokrenuo biznis koji mu je promijenio život.

Njegova karijera nije krenula očekivanim putem i defanzivac nije uspio da se afirmiše u prvom timu Cityja odakle je posuđivan u Ipswich, Oldham, Blackpool i Doncaster, a 2014. se razišao sa Cityjem, za koji je odigrao samo jedan zvanični meč.

Potom je igrao u Barnsleyu, Wiganu i Boltonu, a 2017. je odlučio da okači kopačke o klin.

Nekoliko godina prije nego što se povukao iz nogometa, Reece Wabara (31 godina) uložio je oko 17.000 eura u online prodavnicu odjeće, nešto što će mu promijeniti život.

Posao je napredovao kako bivši igrač nije ni sanjao, a sada, nakon 10 godina, njegova kompanija ima profit od 37 miliona eura.

Osim toga, Wabara je spreman otvoriti radnju u londonskoj Oxford Street, jednoj od najekskluzivnijih ulica u engleskoj prijestolnici.

“Potpisao sam za Manchester City u periodu tranzicije. Bila su dva-tri trenera i isto toliko gazdi dok sam ja igrao.

Znao sam da se moji dani u Cityju bliže kraju i tata mi je uvijek govorio da mi treba druga opcija za finansijsku stabilnost.

Kreirali smo Maniere de Voir 2013. godine i lansirali kolekciju.

Prva odjeća su bile trenerke, majice i dukserice, stvari u koje sam obukao neke nogometaše koje sam poznavao i tako je sve počelo”, ispričao je i dodao:

“Tranzicija od nogometaša do modnog biznismena bila je postepena.

Nisam napredovao u nogometu kako sam namjeravao. Umjesto toga, posao je rastao alarmantnom brzinom i morao sam napraviti izbor” , rekao je Reece Wabara, prenosi The Sun.

Zanimljivo, Wabara je bio saigrač Edina Džeke u Manchester CItyju, a jedini zvanični nastup upisao je protiv Boltona u Premiershipu 22. maja 2011. kada su Građani kao gosti slavili 2:0, a drugi gol je postigao upravo Džeko.

ČITAJTE I OVO: Sin Hasana Salihamidžića, Nick se oglasio nakon poziva u reprezentaciju BiH!

Tokom karijere skupio je 20 nastupa za reprezentaciju Engleske do 20 godina – javio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.