Bivši selektor Zmajeva Ivaylo Petev zaplakao u studiju Senada Hadžifejzovića: “Idem ponosno iz Bosne”

Ivajlo Petev (Ivaylo Petev), bivši selektor nogometne reprezentacije BiH, gostovao je večeras u emisiji Centralni dnevnik kod Senada Hadžifejzovića na Face televiziji.

Govoreći o svojim rezultatima i razlozima otkaza koji je dobio, Petev nije mogao sakriti emocije.

U jednom trenutku mu je zadrhtao glas a oči se napunile suzama.

Ponosan sam na ono što smo uradili. Ja iz Bosne idem ponosan – kazao je Petev.

Na konstataciju da ga je smijenila politika, Petev je dodao:

“Mene to ne zanima. Ja sam profesionalac. Žalosno je ako je to tako.

“Javljali su mi se igrači. Većini igrača nije bilo dobro kad su saznali da sam smijenjen! To je meni nagrada! To su veliki igrači!

U meni su vidjeli da sam iskren i pošten! Zahvalili su mi se na svemu i izrazili žaljenje što nećemo nastaviti dalju saradnju. Uvijek sam se davao… takav sam; bez toga ne može!

Tri puta više sam se davao, bio emotivniji, bacao se na glavu, nego kada sam bio selektor Bugarske! Odavde idem kao pobjednik!

Nije lako voditi grupu; na kraju smo došli do toga da svi dišu kao jedno! Ponosan sam što sam uspio to uraditi, zahvaljujući igračima, divnim momcima! Nadam se da će sadašnji selektor to iskoristiti na najbolji način!”

Ne znam ko i zašto me smijenio! Borio sam se kao lav da promijenim sliku onoga što je bilo na početku. Sa igračima smo napravili fantastičnu atmosferu i zbog toga je došlo do rezultata!

Doživio sam da na ‘Bilinom polju’ sve gori; ponosan sam na ono što smo uradili! Iznenadilo me ono što je Savez uradio, ali to nije do mene i nije prvi put da mi se to dešava.

Razgovarao sam sa Vicom Zeljkovićem. On mi je rekao da mi se ugovor neće produžiti i da će se tražiti nova faca sa novom energijom.

Nisam pitao zašto… odluka je odluka. Ja sam se zahvalio na saradnji i opet kažem: ponosan sam na sve što sam uradio”, kazao je između ostalog.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.