Bivši Zmaj objasnio kako funkcionišu stvari u reprezentaciji BiH, otkrio bizarne podatke: “Kad odeš tamo i vidiš kakav je to kuršlus, ti ne bi vjerovao”

Nekadašnji košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zlatko Jovanović, gostovao je u podcastu Jao Mile gdje je govorio o stanju u kojem se nalazi naša nacionalna selekcija.

Istakao je da se ne može selektirati ekipa od 12 košarkaša ukoliko se ne rasporedi tačno igrača svake vjeroispovjesti.

-Vidi, reprezentacija, kada kažeš nekome, svi smatraju, to je ‘‘wow‘‘. Ja sam tako kao klinac uvijek smatrao, ali kad odeš tamo i vidiš kakav je to kuršlus, ti ne bi vjerovao.

Ja sam dan, danas blizak sa ljudima u Savezu, ali vjerovatno si čuo, bio ti je Feliks Kojadinović u podcastu, kako se raspoređuju igrači, iz kojeg entiteta, koliko ove vjere, koliko one.

Ne možeš da selektiraš ekipu od 12 igrača za kvalifikacije ako ne rasporediš tačno, dajem primjer, četiri pravoslavca, četiri katolika i četiri igrača islamske vjeroispovjesti. O čemu mi pričamo, ja nisam vjerovao, ali je tako bilo.

A kad to urade, jedan trener ove, drugi trener one, a treći one tamo vjere.

To je u startu osuđeno na propast, to mi je nerealno da pričamo o tome, rekao je Jovanović, te dodao:

-Ja sam volio da igram za reprezentaciju, meni je to bila čast. Između igrača je bilo sve top, normalno na treninzima imaš tenzija. Pošibaju se Ratko Varda i Kenan Bajramović. Varda NBA liga, a Keno Euroliga, pa naravno da se pošibaju.

To je OK. Svi zajedno za istim stolom jedemo i niko to ne pominje, ali oni koji određuju, oni se bave sa tim nelogičnim stvarima.

Mi putujemo do Portugala dva dana iz Zenice. Tad me bilo briga samo da sam u avionu sa tim igračima.

Meni cimer bio Ratko Varda, prije toga dva mjeseca igrao sa Jordanom, on mi priča kako je igrao sa Jordanom, a ja njemu kako sam jeo ćevape u Tuzli.

Iz ove perspektive, totalni kolaps.

Ako si primijetio, Vedran Bosnić došao na klupu, odveo ih na Eurobasket i ode jer neko tamo određuje ko će da bude na spisku i iz kog entiteta. Čovjek samo ode i neće da se bavi s tim.

Jako puno talenta ima u BiH, od Hercegovine na ovamo koliko hoćeš, ali ne mogu da se dogovore. Dan danas je tamo kuršlus, šta je tu je”. kazao je.

Pogledajte njegovo gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.