Bosanci briljiraju u Njemačkoj: Tabaković zabio dva gola, Demirović pogodio i asistirao!

Fudbaleri Augsburga u trećem kolu njemačke Bundeslige dočekali su ekipu Bochuma. Od prve minute kao kapiten domaći tim kao kapiten predvodi reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović, a upravo se bh. napadač upisao u asistente.

Igrala se 35. minuta kada je Drion Drena Beljo povukao napad Augsburga, odigrao na lijevu stranu za Demirovića koji nakon toga ponovo upošljava Hrvata za vodstvo Augsburga.

Nakon asistencije, Demirović se upisao i u listu strijelaca.

Igrala se 62. minuta kada je Beljo povukao sjajan napad Augsburga, šutirao i nakon odbrane golmana lopta pogodila stativu.

Ipak, na sjajnom mjestu bio je Demirović koji je loptu smjestio u mrežu.

Nije dugo trajala radost domaćina jer je samo tri minute kasnije Asano postigao novi gol za goste.

Raspoloženi Asano ponovo pogodio je za 2:2.

Fudbaleri Herthe u 5. kolu njemačke Cvajte gostovali su ekipi Magdeburga. Berlinska dama je doživjela nevjerovatan poraz rezultatom 6:4 iako je imala vodstvo čak u tri navrata!

Dva gola postigao je potencijalni reprezentativac BiH Haris Tabaković, dok je Smail Prevljak upisao asistenciju.

Povela je Hertha već u drugoj minuti, a strijelac je bio Fabian Reese. Ipak, Magdeburg dolazi do poravnanja pet minuta kasnije kada je Gnaka postigao gol za domaćina.

Winkler na asistenciju Tabakovića pogađa u 22. minuti za novo vodstvo Herthe, ali Schuller u 37. meč ponovo vraća na početak.

Haris Tabaković u 43. stiže do prvog gola. Winkler poslao sjajnu loptu, a Tabaković je smjestio iza leđa protivničkog golmana. Gol je priznat nakon nešto duže intervencije iz VAR sobe nakon čega je nastalo veliko slavlje među gostima.

Dosta uzbuđenja vidjeli smo i u drugom dijelu. Nakon samo četiri minute igre Atik je asistirao, a Ceka donio novo poravnanje Magdeburgu.

Ipak, samo šest minuta kasnije nakon jednog kornera Smail Prevljak spušta loptu za Tabakovića koji postiže drugi gol na ovoj utakmici. Ukupno peti u Cvajti ove sezone.

Međutim, nije mnogo trajala radost gostiju. Bell Bell u 58. minuti ponovo poravnava rezultat, da bi El Hankouri deset minuta kasnije donio preokret.

Konačan rezultat u trećoj minuti sudijske nadoknade postavio je Arslan nakon asistencije Gnake.

Magdeburg je nakon ovog kola drugi na tabeli Cvajte sa 11 bodova, dok je Hertha tek 16. sa 3 boda – prenosi N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.