Bosanci i Hercegovci će se večeras odužiti evropskoj prvakinji, zlatnoj Lani Pudar: Sprema se veliki doček ispod Starog mosta

Svečani doček zlatne plivačice s Evropskog prvenstva u Rimu Lane Pudar, bit će priređeni u subotu od 19 sati na platou ispod Starog mosta u Mostaru.

Informacija je to koju smo dobili iz Sportskog saveza Grada Mostara.

Iz Kluba vodenih sportova Orka (Mostar) će se prvo zahvaliti svim sponzorima i ljudima koji su sve vrijeme njenog uspona pomagali zlatnoj plivačici, nositeljici dvije medalje sa prethodnog EP-a (bronza na 100 metra delfin i zlato na 200 metara delfin).

Nakon toga će uslijediti program dočeka sjajnoj bh. sportiskinji i ponosu Bosne i Hercegovine na kojem će se moći okupiti građani Mostara i drugih bh. gradova, koji žele pružiti podršku i pozdraviti veliki uspjeh najvećeg dragulja bh. sporta.

Ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković najavila je da će mladoj bh. sportistkinji, novoj evropskoj šampionki, biti dodijeljen diplomatski pasoš…

Lana je u petak naveče trebala doputovati u Mostar, a nakon subotnjeg dočeka za nju slijedi kratki odmor jer je sezona za nju završena.

Bila je to izvrsna takmičarska godina u kojoj je osvojila niz medalja, gdje posebno vrijedi izdvojiti bronzu sa Svjetskog prvenstva u malim bazenima u Abu Dhabiju, dva zlata na Mediteranskim igrama u Oranu (Tunis), srebro i dva zlata na Evropskom juniorskom prvenstvu u Bukureštu (Rumunija), te konačno spomenute dvije medalje na posljednjem seniorskom EP-u u Rimu.

Šta drugo konstatovati za kraj, nego kapa do poda.

Velika takmičenja

Sljedeća velika takmičenja za Lanu su na programu u oktobru kad je očekuje Svjetski kup u Berlinu (Njemačka), te u decembru kad bi trebala nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Melburnu u malim bazenima – javlja Avaz.

Nema sumnje da će nas Zlatna Mostarka ponovo obradovati vrhunskim rezultatima…

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.