Bosna i Hercegovina ima šampiona Evrope: Pogledajte kako je Lana Pudar nevjerovatnim plivanjem došla do zlata na prvenstvu juniora!

Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je danas novo zlato. Ona je u rumunskom Bukureštu, na Europskom prvenstvu za juniore, pobijedila u disciplini 200 metara delfin stilom.

Iza naše zlatne djevojčice ostale su Francuskinja Tabathu Avetand i Italijanska Anna Porcari. Lana je konkurenciju ‘debelo’ ostavila iza sebe jer je drugoplasirana Avetand zaostajala čak četiri sekunde.

Podsjetimo, Lana je u bazenu bila i jutros kada je plivala kvalifikacije u disciplini 50 metara delfin stilom. tako da će u nastavku dana ponovo u bazen jer je na rasporedu polufinale u toj disciplini.

Mlada Mostarka je prije dva dana osvojila srebro na Europskom prvenstvu u disciplini 100 metara delfin.

Zabilježila je najbolje vrijeme u svojoj kvalifikacionoj grupi i nešto kasnije u toku dana je očekuje polufinale u toj disciplini.

Lana je prije nekoliko dana u Rumuniji osvojila srebrenu medalju u disciplini 100 metara delfin stilom. Prije toga nas je obradovala sa dva zlata na Mediteranskim igrama u Alžiru.

U nastavku pogledajte kako je Lana danas došla do zlata:

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.