Bosna i Hercegovina je ponosna! Lana Pudar na Evropskom prvenstvu osvojila šesto mjesto u disciplini 100 metara delfin!

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar uz mnogo sreće ipa je nastupila u današnjem finalu Evropskog prvenstva u malim bazenima koje se održava u rumunskom Otopeniju. Pudar je prije dva dana osvojila evropsku bronzu u disciplini 200 metara delfin, a onda je jučer ispala u polufinalu discipline 100 metara delfin.

Za plasman u finale, vjerovali ili ne, nedostajala joj je samo jedna stotinka, pošto je prvih osam takmičarki izborilo plasman u finale, a ona je završila na devetom mjestu.

To znači da je mlada bh. plivačica bila postavljena za prvu rezervu.

Iako se to ne dešava često, jedna takmičarka koja je trebala nastupiti u finalu je odustala, a umjesto nje za medalju će se boriti sjajna 17-godišnjakinja iz Mostara.

“Ipak nismo završili sa ovogodišnjim velikim finalima.

Upravo smo od glavnog delegata evropskog prvenstva obavješteni da je došlo do jedne odjave nastupa u finalu, te da će naša Lana Pudar kao prva rezerva nastupiti u večerašnjem finalu discipline 100m delfin koje je na programu u 17:13h”, saopćili su iz Kluba vodenih sportova Orka uoći utrke i dodali:

“Ponekad je u sportu kao i u životu potrebno imati i malo sreće. Ako je iko tu sreću zaslužio, onda je to naša Lana”, dodali su iz kluba.

Nakon svega Lana Pudar je u finalu na 100 metara delfin osvojila šesto mjesto.

Podsjetimo, najbolja bh. plivačica Lana Pudar je ranije na Evropskom prvenstvu u Rumuniji u malim bazenima u disciplini 200 metara delfin osvojila treće mjesto.

Pudar je tako ostvarila novi veliki uspjeh osvojivši bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u malim bazenima koje se održava u rumunskom Otopeniju.

Lana je tada finalnu utrku isplivala u vremenu 2:04.45 i došla do bronzane medalje i postavila novi juniorski evropski rekord.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.