Bosna i Hercegovina je ponosna, pogledajte kako je Lana Pudar govorila na početku karijere: “Tata me upisao samo da naučim plivati”

Čudo iz Mostara i najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar po ko zna koji put je oduševila naciju. Pudar je postala prvak svijeta u juniorskoj konkurenciji u disciplini 200 metara delfin nakon što je u finalnoj utrci prvenstva u Izraelu bila prebrza za svoju konkurenciju.

Danas novi uspjeh.

Najbolja bh. plivačica osvojila je danas drugo mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu u disciplini 50 metara delfin i tako Bosni i Hercegovini donijela još jednu medalju.

Zbog Lane se ponovo intonirala himna Bosne i Hercegovine. To je i postala praksa otkako se takmičini velikoj sceni.

Organizatore “tjera” da budu spremni da puste himnu njene domovine koju prezentira na najbolji mogući način. Nezavisno od discipline, Lana će se popeti na podijum.

Lana je već odavno biser bh. sporta, a na Svjetskom juniorskom prvenstvu će nastupiti i u disciplinama 50 i 100 metara delfin.

Povodom novog Laninog zlata prisjetili smo se njenog intervjua s početka karijere, kada je imala samo devet godina. Lana je tada za City TV ispričala kako je završila u školi plivanja.

–Tata me s pet godina upisao u školu plivanja samo kako bih naučila plivati.

Onda sam bila jako dobra i treneri su me prebacili u klub gdje sam već četiri godine – ispričala je tada 9-godišnja Lana Pudar.

Za četiri godine Lana je tada već osvojila 150 medalja na raznim takmičenjima.

–Najdraža mi je bronzana medalja s Piccolo cupa koji se održao u Sarajevu.

Moja štafeta je bila posljednja prije nego što sam ja uskočila u bazen.

Kada sam počela plivati, prestigla sam tri djevojčice i osvojile smo bronzanu medalju – rekla je tada Lana Pudar za City TV.

Pogledajte kako je nekada govorila Lana.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.