Bosnu i Hercegovinu napuštaju mladi bračni parovi: Najnoviji primjer je Vedran Azabagić koji je napustio posao nastavnika i sa suprugom i djecom odselio u Njemačku

Hiljade mladih iz BiH odlazi trbuhom za kruhom. Do prije nekoliko godina odlazili su samo oni koji nikako nisu mogli do zaposlenja u svojoj struci. Ali sada odlaze i mladi ljudi koji imaju posao u BiH.

Svakom godinom naša država sve više postaje zemlja staraca.

Primjer za to je i Vedran Azabagić, profesor u Osnovnoj muzičkoj školi Tuzla, predmet “Flauta”.

Ovu Novu godinu dočekao je u Njemačkoj sa svojom porodicom, pridruživši se hiljadama onih koji su napustili ovu zemlju.

Na svom twitter profilu je u još u novembru objavio da nakon skoro 20 godina rada kao nastavnik flaute u OMS Tuzla zvanično prestaje sa radom.

– Hvala mojim učenicima a i roditeljima koji su učinili to da se nikad nisam prestao truditi biti bolji čovjek pa samim tim i nastavnik. Djeca su vojska najjača – objavio je Vedran u novembru prošle godine.

Jedna od njegovih objava je i kofer koji prati natpis “40 godina života u BiH stane ovdje”, što je velika simbolika i žalosna činjenica.

Vedran i njegova supruga imaju dvoje djce. Nisu više imali strpljenja i snage da on svake godine potpisuje iznova ugovore za posao, a ona da kao profesorica Tjelesnog i zdravstvenog odgoja bezuspješno traga za zaposlenjem, spakovali su kofere i napustili BiH.

Leave your vote

-2 points
Upvote Downvote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.