Božo Ljubić: “Hrvatska treba razmotriti uvođenje sankcija Željku Komšiću”

Predsjednik Glavnog odbora Hrvatskog narodnog sabora Božo Ljubić govorio je za HMS.

Na pitanje šta misli o prijedlogu predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića da Hrvatska uvjetuje ratifikaciju sporazuma o pristupanju Švedske i Finske NATO-u izmjenama Izbornog zakona u BiH, Božo Ljubić odgovara:

“Smatram da su i predsjednik Vlade Andrej Plenković i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović doprinijeli da se hrvatsko pitanje u BiH internacionalizira i postane vidljivo u centrima moći međunarodne zajednice.

Naravno, odgovornosti i nadležnosti Vlade i diplomacije su mnogo veće i s te strane je poduzeto i najviše aktivnosti na međunarodnom planu.

Cijenim zauzetost predsjednika Milanovića za hrvatsku ravnopravnost u BiH ali osobno, ali i kao član Odbora za vanjsku politiku Hrvatskog sabora, nisam sklon sankcioniranju Finske i Švedske ako zatraže prijem u NATO”, rekao je Ljubić pa nastavio.

“Smatram da i bez toga Hrvatska ima dovoljno instrumenata da kod svojih saveznika u EU i NATO, a među njima su i ‘neporecivi centri moći’ nadležni za odluke međunarodne zajednice u BiH, ishode podršku legitimnim ustavnim pravima hrvatskog naroda u BiH.

S druge strane smatram da Hrvatska treba ozbiljno razmotriti uvođenje sankcija za sve one u BiH ali i izvan BiH koji rade protiv hrvatskih državnih i nacionalnih interesa.

Primjera radi Željko Komšić prije par tjedana u Mostaru izjavi da Hrvatska i Srbija nastavljaju agresiju na BiH, te da je zadovoljan što su propali pregovori oko izmjena Izbornog zakona ‘jer bi to omogućilo Hrvatskoj da upravlja u BiH.’

Isti taj Komšić je prije par godina pokrenuo tužbu protiv Hrvatske zbog gradnje Pelješkog mosta a njegov savjetnik je prije nekoliko godina priprijetio slanjem vehabija na Jadran tijekom turističke sezone.

Hrvatska koja je uvela sankcije jednom Lavrovu ili Putinu, s razlogom, ne bi se trebala suzdržavati od uvođenja sankcija onima koji rade protiv hrvatskih državnih i nacionalnih interesa. Kako onima iz BiH tako i izvan BiH”, kazao je Božo Ljubić za HMS.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.