Branislav Borenović jako žestoko poručio nakon izjava iz Zagreba: “Ko su ovi iz Hrvatske da se petljaju u naše stvari, u pravo našeg naroda da bira i bude biran”

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović kaže kako nevjerovatna arogancija zvanične Hrvatske prelazi svaku mjeru, uplitanjem najviših zvaničnika u pitanje trebaju li u RS i BiH biti održani izbori.

“Ko su oni da se petljaju u naše stvari, u ljudsko pravo našeg naroda da bira i bude biran”, rekao je Borenović.
Borenović je rekao da nema smisla bilo kakvo ucjenjivanje i dovođenje u pitanje održavanje izbora 2. oktobra, kako je zakonom propisano.

“Jasno je da vladajućim političkim strukturama nije u interesu da se izbori održe, pa vade džoker ‘pozovi prijatelja’, a tu prvenstveno, u ovom slučaju mislim na SNSD i HDZ.

Neprijateljstva nam ne trebaju, ali hrvatski zvaničnici od kojih su se neki već osramotili izjavama o Srbima, poput one kada nas je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović nazvao šakom jada, nikako ne mogu imati prijateljske namjere prema nama. O održavanju izbora kod nas sigurno neće odlučivati Hrvatska, koliko god neki to željeli.

Izbora će biti, naš narod će ove godine odlučivati o svojoj budućnosti i o tome neće pitati hrvatske zvaničnike”, rekao je Borenović, dodajući ako već predsjednik i premijer Hrvatske toliko brinu o RS i BiH, neka razmotre drugo rješenje za izgradnju odlagališta radioaktivnog otpada, a ne na Trgovskoj gori, čime se ugrožava zdravlje preko 200.000 naših građana.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.