Branislav Borenović javno napao Milorada Dodika i ekipu: “Samo zbog SNSD-a još jučer gorivo nije bilo jeftinije za 40 feninga”

– Samo zbog SNSD-a još jučer gorivo nije bilo jeftinije za 40 feninga po svakom litru i to treba da zna svaki prevoznik, taksista, poljoprivrednik, svaki čovjek u ovoj zemlji. Sve ostalo što danas izvode je jedna bespotrebna farsa – rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović tokom konferencije za medije nakon obraćanja u Narodnoj skupštini RS.

Rekao je da SNSD-ova vlast zloupotrebljava NSRS kako bi se izvukli iz nečega što su sami napravili svojom odlukom da kazne narod Srpske, tako što nisu glasali za ukidanje akciza.

– Što se tiče današnje rasprave o smanjenju stope PDV-a i ovo što predlažu je liječenje njihovih frustracija. Mogli smo umjesto svega ovoga danas razgovarati o rebalansu budžeta u kojem ima preko 300 miliona KM za javnu potrošnju, za kumovske zgrade, objekte, softvere kompanija bliskih njima.

Zaboravili su reći da su samo u prva dva mjeseca prihodi od PDV, zbog poskupljenja, skočili za 250 miliona KM, od čega direktno za budžet RS 60 miliona KM. I umjesto da se odriču takvog povećanja prihoda i pomognu svakom čovjeku, oni sve zadržavaju i još neće da se odreknu akciza čije ukidanje je moglo najdirektnije da pomognu – poručio je Borenović.

Borenović je rekao da najveću odgovornost za to snosi SNSD

– Ta stranka nema hrabrosti da to kaže narodu. Poštenije je, čestitije, reći da neće da ukinu akcize i smanje cijenu govora. A o kolikom se novcu radi, bilo je dovoljno da prihodi iz prva dva mjeseca pokriju šestomjesečno ukidanje akciza.

A da se ukine neroduktivna potrošnja, čija je očigledna namjena omogućavanje privilegija prijateljima, kumovima i srodnicima funkcionera ove vlasti svako novorođenče je moglo dobiti 5000 KM, penzije povećati za 10%, povećati borački dodatak ili pojednostavljeno, svako domaćinstvo 1000 KM direktne podrške u vrijeme krize – istakao je Borenović.

Istakao je da je cilj SNSD-a da nikada ne dođe do ukidanja akciza:

– Sada bi išle procedure koje smo već prošli, Predstavnički dom, Dom naroda, pa će se igrati oko hitne, pa oko redovne procedure, pa će sve na red doći za jedno šest godina, što znači nikada. To je i njihov cilj, jer neće da odustanu od stotina miliona KM koje izdvajaju građani iz svojih džepova – rekao je Borenović.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.