Brutalno obraćanje Hadžifejzovića, direktno u sami centar: “Mora da zna da će Amerika hitno reagovati i da će čuvati suverenitet BiH”

Kreće li Amerika u konačni obračun s Miloradom Dodikom: Evo brutalnog, direktnog odgovora na Dodikove prijetnje! Amerika potcrtava Dodiku: „Ako kreneš u otcjepljenje Amerika će hitno reagovati i sačuvati suverenitet BiH!“ Senad Hadžifejzović je tokom Centralnog dnevnika na Face televiziji itekako imao šta da kaže o tome.

Hadžifejzović: „Sve ovo što se zove BiH , sve je u rukama Amerike.

Dejtonski sporazum je američki. Entiteti, državno i ustavno ustrojstvo-američki. Sigurnost ove države je u rukama Amerike. Sudbina- budućnost- suverenitet,sve.

Zato je važno, najvažnije šta Amerika kaže u vezi sa sigurnošću naše države.

Bitno je i kako, kada Amerika reaguje. Reaguje vrlo brzo, odmah.

Podsjećamo još jednom, 15. septembra u ovoj emisiji ambasador Marfi je rekao sve ono što nakon tog intervjua ponavlja- adekvatno situaciji, kriti, događajima i izjavama.

Danas je dvostruko reagovao prema Dodiku. Prvo, ako sam krene u izbore, entitetski sa nekakvim RIK-om njegovim – Amerika će izbore poništiti i Dodik odgovarati za rušenje Dejtona i Ustava.

Drugo, ako Dodik krene u otcjepljenje mora da zna da će Amerika hitno reagovati i da će čuvati suverenitet BiH. Upadljivo, američka ambasada se direktno obraća samo Dodiku, ne i predsjedniku Srbije.“

ČITAJTE I OVO: Čak pet gostiju odjednom kod Hadžifejzovića, Bošnjaci pustili glas!

ČITAJTE I OVO: Ugledni novinar i dopisnik iz Washingtona, Ivica Puljić kod Hadžifejzovića: “Amerika neće stajati po strani što se tiče otcijepljenja RS-a”

Pogledajte snimak i šta je poručio Hadžifejzović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.