Ćamil Duraković na Face televiziji vrlo jasno je dao na znanje: Državno tužilaštvo neće imati opravdanje ukoliko ne postupi prema Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine

Potpredsjednik RS-a Ćamil Duraković govorio je za FACE televiziju: “Ovo je Schmidtovo posljednje upozorenje Dodiku! Čović se distancira od njega! Uskraćeni su mu prihodi! Ovaj mjesec u RS-u kasnile plate; sljedećeg će biti još teže! Ovo je Dodikov kraj! Jedina druga opcija je rat (…)!”

“(…) Jedino rješenje je ujedinjen probosanski blok! Moramo braniti državu! Branio bih je sa svima koji je vole, pa i sa Bakirom Izetbegovićem!”

Državno tužilaštvo neće imati opravdanje ukoliko ne postupi prema Krivičnom zakonu Bosne i Hercegovine! Visoki predstavnik bi trebao dokraja koristiti Bonske ovlasti da sankcioniše Tužilaštvo koje ne radi svoj posao i sve političare koji antiustavno djeluju!

Schmidt je dao osnovu Tužilaštvu! Čović i HDZ su se na vrijeme počeli distancirati od aktivnosti koje provodi Milorad Dodik! Dodik ne može nazad! Čović je shvatio da je politički sunovrat suprotstaviti se međunarodnoj zajednici! Ovo je kraj što se tiče Dodika – nema gdje dalje! Jedina druga mogućnost je rat!

Uskraćeni su mu finansijski prihodi! Ovaj mjesec smo u RS-u imali zakašnjele plate! Naredni mjesec će biti još teži! Ušli smo u vrijeme da Dodik ne zna kako da opravda zbog čega mu je međunarodna zajednica uskratila prihode! Pokušava okrenuti pažnju javnosti praveći nešto što je politička destabilizacija!

On ne čini štetu samo sebi i svom narodu, već svima nama zajedno! Žrtvuje blagostanje za konflikt, a to nije politički zrelo! Članovi njegove stranke nisu na valovima njegove retorike! Žrtvuje sve nas zbog svojih političkih ciljeva!

Ukoliko nastavi u ovom smjeru, izgubit će podršku svojih saradnika! Opozicija je također antiustavna i nisu alternativa!

Žele pobijediti Dodika, a ne promijeniti klimu koja vlada! Nije srpski narod ono o čemu govori Milorad Dodik! Perfidno se krije iza srpskog naroda! Provodi vrlo opasnu politiku po sve građane Bosne i Hercegovine!

Igra se ne dotičući donju liniju koja će proizvesti eskalaciju!

Ukoliko neko krene dijeliti zemlju, to je direktno uvođenje u sukob! On će nastaviti da kupuje vrijeme! Sigurno mu nije lako – ima ozbiljne probleme! Dodik nije izbor Trojke! On je realnost i legitimna volja većine srpskog naroda u BiH!

Ko god da je opcija probosanske politike – nema razlike! Mnogi su bili u vlasti s njim!

Zaplakao sam onaj dan kada je Dodik opsovao genocid na sastanku u Konjicu! Morali su napustiti sastanak! Ovo je prilika da se probosanski politički blok ujedini i suprotstavi ovome što se dešava!

Ne trebamo gubiti snagu na međusobno optuživanje! Već je izvršena institucijska secesija! Kome to nije jasno – taj je u zabludi!

Ovo je ustavna kriza! Nema inicijativa na tu temu, zato što se međusobno krivimo! Moramo se konsolidovati i suprotstaviti svemu što se dešava! Branio bih državu sa svima onima koji vole Bosne i Hercegovinu!

Mora se braniti država! Ne mogu reći ni za jednog političara da nije spreman braniti državu!

Pogledajte gostovanje.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.