Čeda Jovanović kod Hadžifejzovića priznao: “Ne pamtim da mi je nekad bilo gore nego proteklih sedam dana”

Čedomir Čeda Jovanović, predsjednik LDP-a, gostovao je u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem na Face televiziji. “Ko hoće da živi u srpskoj državi, neka ide u Srbiju! Haos je u Crnoj Gori, Bosni, Makedoniji, Kosovu”, tvrdi on između ostalog. Na dnu teksta pogledajte i njegov intervju sa Hadžifejzovićem-

“Ne pamtim da mi je nekad bilo gore nego proteklih sedam dana zato što se ne može zaustaviti ono što je pogubno, a što se dešava pred našim očima! Takvo nešto se desilo u Bosni! Svako ima svoju Banjsku, samo je pitanje ko je na kojoj strani!

Užasna nesposobnost i nemoć, previše gluposti i već 25 godina tako! I onda sve stane u tu noć na brdima, negdje na sjeveru Kosova, nadomak Novog Pazara… Jedino je smrt izvjesna!

Mi i dalje ne znamo šta se desilo! Kako je poginuo kosovski policajac?! Je l’ na njega neko pucao ili je poginuo nesretnim slučajem? Šta je radio KFOR?! Hoće neko da kaže da su preko noći stigla sva ona kola i džipovi? Sve vrijeme je ta oblast pokrivena, ne može miš da prođe!

Na Kosovu su u nedjelju svi izgubili! Situacija na Kosovu je bila takva da je mogla samo da eksplodira, i eksplodirala je! Ne znači mi ništa video Radoičićeve kuće! I moja politika na Kosovu je poražena – politika međusobnog dogovora, povjerenja u međunarodnu zajednicu!

I moja politika u BiH je poražena – borba za građansku BiH, protiv podjela i urota! Zbog Dodika je na silu formirana koalicija koja vještački održava BiH! BiH se ne dozvoljava da bude normalna država!

Haos je u Crnoj Gori, Bosni, Makedoniji, Kosovu… Vulin nema veze s ovim na Kosovu! Vučić je na kraju dobio veliko ništa! Dobio je pobunu tih ljudi koji su došli iz Srbije! Šta natjera oca troje djece da pogine u šumi negdje kod Banjske?!

Znamo ko se hvata puške i ide u rov! To nisu profesori! To su oni drugi, s kojima mora da se živi! Mi nemamo snagu da preuzmemo odgovornost za ono što smo na Kosovu učinili!

Kad kažeš odsrca “oprosti”, onda možeš reći “imam i ja žrtve”! Onaj što je poginuo u šumi za neke je heroj, za mene nisu ni jedni ni drugi! Oni su očigledno sve vrijeme bili u manastiru; svi to znaju!

To se može riješiti samo istinom! U srpskom društvu ne postoji snaga da se suoči sa posljedicama onoga što se na Kosovu desilo! Porodice ubijenih plaču na isti način! I kosovskog policajca i ovih iz šume!

Ništa dobro se neće prenijeti u BiH! Haos iz Beograda može stići u BiH, i u Crnu Goru i Kosovo! Oni žele to da riješe tako što će napraviti tri velike države! Dodik i Milanović su dogovarali kako da raščereče BiH!

Dodik ne može Sarajevo da vidi očima! U tom gradu postoje i krst, i Davidova zvijezda i mjesec i zvijezda! U Prijedoru su pobili sav narod! U Crnoj Gori je sve bilo prihvatljivo samo da se Đukanović sruši!

Kosovo su napravili crnom rupom Evrope! Pištolj mora da opali u nekom trenutku! Ko hoće da živi u albanskoj državi, neka ide u Albaniju. Ko hoće da živi u srpskoj državi, neka ide u Srbiju! Kosovo mora pripadati ljudima koji tamo žive!

Komadanje BiH, Crne Gore i Kosova nisu više samo opcije nego rješenja! To su realni procesi koji se odvijaju pred našim očima! Makedoniju je prevario Brisel! Promijenjeno je ime države i nakon toga su rekli da nema početka pregovora sa EU!

Zapad je nesposoban da riješi naše probleme, nisu ni svoje! Kako misle riješiti konflikt u Ukrajini?! Sve se raspada pred našim očima! Pogledajte kako se riješila situacija u Nagorno-Karabahu! Stranci su u izbornoj noći promijenili volju građana!

To i na Kosovu rade sve vrijeme! Srbi su dobro znali ko je Milan Radoičić! Ostavio je luksuz, svoju vilu da bi otišao u šumu! Možda će sutra svi biti u šumi!

U Americi je sve otišlo u krajnost da se više ne može ništa razumno posmatrati! U Srbiji će uskoro izbori, a niko nije ni pomenuo da ima neki plan za Kosovo! Niko ne govori o BiH i Crnoj Gori!

Svaka politika u Srbiji je bila dužna da brani Sarajevo, da radi na građanskoj BiH! Ideja multietničke građanske BiH se mora braniti!

Sram ih bilo! Srbija je zanijemila! Srbi sa velikim S u ratovima valjaju naftu, a ja bih išao u rov! Ja sam to preživio, ali ja imam djecu! Nežu dozvoliti da se to desi!

Albanci nisu teroristi, Srbi nisu teroristi – to je jedna nesreća i iz toga moramo zajedno da čupamo! Srpska država na Kosovu ne može da postoji, ali u Evropi neće postojati dvije albanske države! Trebaju prestati sanjati ujedinjenje s Albanijom”, kazao je Jovanović između ostalog.

Pogledajte gostovanje.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.