Cenić nakon prijedloga Zakona HDZ-a: Uvesti i inventarske pločice na čelo, da se zna ko kojem vođi pripada

Svetlana Cenić, ekonomsko-politička analitičarka, oglasila se na svom Twitter nalogu povodom informacije da je HDZ BiH u parlamentarnu proceduru uputio prijedlog Zakona o upisu pripadnosti konstitutivnom narodu, nacionalnoj manjini i ostalima.

Dio domaće javnosti, posebno oni koji pripadaju probosanskom bloku, ovaj prijedlog je doživio kao novi pokušaj dublje etničke podjele među bh. građanima.

– Nakon žigosanja u bojama shodno nacionalnoj pripadnosti, odmah uvesti i inventarske pločice na čelo da se zna ko kojem vođi pripada – rekla je Cenić.

Podsjećamo, nedavno je Dragan Čović skandaloznom izjavom dokazao kakvu politiku zastupa.

On je rekao da BiH odavno nije pravna država, a i ono malo što funkcioniše na nivou BiH, pretvara se u predstavljanje opcije jednog naroda, a ne kako je po Ustavu BiH.

“BiH može preživjeti isključivo kao zemlja tri naroda. Vraćajući povjerenje među narodima, čuvajte RS. Koliko ste emocija ovdje iznijeli, mogu vam samo zamjeriti. Moram vas zamoliti, ostavite dovoljno otvorena vrata i za druga dva konstitutiuvna naroda u RS.

RS ćete najbolje zaštititi, ne samo ovdje, nego je braneći i u institucijama BiH”, kazao je tada Čović u svom sramotnom obraćanju.

Reakcije na ove poruke stigle su kako iz BiH, tako i regije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.