Cenić o Dodiku: “Da sam na njegovom mjestu ugradila bih u vrat šipku i ventilatore i okretala se oko sebe iz sve snage”

Svetlana Cenić je u večerašnjem Pressingu komentarisala trenutnu političku situaciju u BiH nakon današnjeg protestnog skupa u Banja Luci.

“Zemlje će pojedinačno uvoditi sankcije Dodiku, mislim da će Nizozemska prva. Ja ne očekujem nikakav konsenzus EU da se svi slože, znali smo da Mađarska neće iz svojih interesa.

Sada imamo senatore koji su došli, za mene je ta posjeta, najznačajnije je da su rekli – evo nas tu smo”, kazala je Cenić.

“Ja ću vas podsjetiti kada je SDS sankcionisan i kada su ih sve poskidali, niko nije htio da se sastanje sa njima. Američki ambasador se tada htio sastati sa mnom, ali nije sa premijerom koji je iz SDS-a. Nije bilo teoretske šanse da mogu uopće da se nadaju“, dodala je ona za N1.

Šta se promijenilo?

Cenić je dodala da se Dodik i deklariše kao ruski čovjek.

“On se i deklariše kao ruski čovjek, uzvikuje živjela Rusija. Ne treba dovoditi pitanje čiji je i za koga navija. Da sam na njegovom mjestu ugradila bih u vrat šipku i ventilatore i okretala se oko sebe iz sve snage.

On je sa Amerikancima lako mogao godinama, bez posljedica, sa sankcijama pa opet nije onako kako je drugima uvođeno. Ja bih na njegovom mjestu bila jako oprezna i gledala oko sebe. Vidite koliko se zdušno trudi“.

“Imate red ovih koji su se nabili sa zadnje njegove strane i jedno na drugo se slažu, pa čovjek se pita gdje je tu kičma i dostojanstvo. Samo su hrabri u masi, a kada se spomene Putin to je stajanje mirno“, pojasnila je i dodala:

“Neće smjeti izdati Putina, tu su surove kazne. Gledali smo kako su prošli ljudi koji su se okrenuli protiv ruke koja ih je odgajala“.

“Mi smo ovo toliko puta gledali da je meni već zlo, ja imam isuviše godina. Pa onaj faktor stabilnosti, pa ovaj, meni je zlo od faktora stabilnosti a na Balkanu nikada gore.

Ne znam ko je više faktor stabilnosti, ne mogu da gledam predstave, kao film u kojem znate kako će se završiti.

Za sada su se uzeli, samo što znate da mi svi predstavljamo žirante, ljubavi, poklona, braka, svega, stanovništvo je žirant. Kum ne znači ništa kod nas, razvedete se pa…“.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.