Cijene na Jadranu ponovo šokiraju: Gost zgrožen računom za ćevape

Nekoliko računa iz ugostiteljskih objekata u Trogiru posljednjih dana dospjelo je u hrvatske medije, a zgroženi građani šokirani su cijenama koje su trebali izdvojiti za kafu, ćevape te druge proizvode.

Nakon što je Zoran Šprajc svojom objavom o cijenama na Jadranu pokrenuo brojne reakcije i rasprave na društvenim mrežama, tvrdeći da cijene “ne divljaju” – računi iz Trogira navode na suprotan zaključak.

Naime, Slobodna Dalmacija je u prethodnim danima u nekoliko navrata objavila račune iz ovog grada, a goste u lokalima cijene su prilično iznenadile.

Radilo se o različitim ugostiteljskim objektima, ali i različitim proizvodima koje su plaćali.

Isti medij prije nekoliko dana objavio je račun koji je gost u lokalu u Trogiru dobio za kafu s mlijekom, a morao je izdvojiti 4,5 eura (ca. 9 KM).

On je pratio još jedan račun za tonik, a za koji je gost u ugostiteljskom objektu istog grada morao izdvojiti 7 eura (ca. 14 KM).

Posljednji u nizu bio je onaj za ćevape u fast foodu na trogirskoj tržnici.

Gost je fotografisao meni ovog ugostiteljskog objekta, a tu je navedeno da srednji ćevapi koštaju 6,5 eura (ca. 13 KM) dok je pomfrit platio 4 eura (ca. 8 KM).

Pogledajte fotografiju…

Uzevši u obzir broj vijesti o skupim obrocima s Jadrana u posljednjih nekoliko dana, djeluje da se to lokalcima nije svidjelo te je Slobodna Dalmacija prenijela i pismo koje im je stiglo.

Naime, jedna gospođa je ljutito istaknula kako je na “gorim destinacijama skuplje” te da ne bi trebali pisati o visokim cijenama jer mnogi žive od turista.

“Ljudi iz cijelog svijeta gledaju tu ljepotu za nikakve pare. Zato nemojte od nas praviti skupu destinaciju, jer to i nismo.

Poštujmo naše i ne pišimo da smo skupi, jer smo najlipši i najbolji”, poručila je.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.