Ćiro Blažević kod Hadžifejzovića nasmijao sve: “Ja sam Bosanac i to s ponosom! Na'ebe ko god tebi dođe kao sagovornik!”

Legendarni trener Ćiro Blažević gostovao je putem videolinka iz Zagreba u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića.

“Narod zna koliko ga volim i koliko sam ponosan! Ja sam Bosanac! Predstavljam svoju rođenu grudu kako je ne bi obrukao, nego dao potvrdu da smo mi najbolji narod na svijetu!

Narod je jedan fenomen i ja ga volim! On kako je fenomen, zna prepoznati one koji ga vole i koji mu dobro žele, oni koji žele mir i dobre odnose sa susjedima!

Drago mi je što su u meni prepoznali ono što stvarno jesam! Izet zvani Grmalj je ostao iz moje generacije; s njim se čujem, pošaljem mu 100 eura za piće. Sretan sam što nisam sam! Borim se junački, da bi još malo preživio! Ja volim život!

Ko god dođe tebi kao sagovornik taj na'ebe! Svi 80-godišnjaci koji ne mogu ševit treba ih pobiti! Ja pripadam onoj grupi ljudi koja kaže istinu, tako da ovi lažljivci mogu manje lagati! Operirao sam prostatu, ali i dalje guram!

Senade, koji ti je klinac?! Bio sam igrač “Sarajeva” pamtim ga i po dobru i po zlu! Moja je karijera prestala u 24-oj godini, zbog povrede koljena! Vezan sam za ovaj posao, znao sam da jedino mogu biti trener!

Fudbal je nauka, nije igra! Moraš biti predodređen onima koji slušaju! Napravio sam karijeru jer sam se njoj posvetio sav! Uvijek sam vodio računa da ono što je bilo jučer važno više nije!

Evolucija je naš najveći neprijatelj! Vodio sam pet reprezentacija! Niko u svijetu se ne može pohvaliti da je vodio pet reprezentacija! Nisam više tiranin! Da bi bio vođa moraš biti uzor, da bi te se slušalo! Da možeš ulijevati vjeru da fudbaleri to mogu!

Džeko i kompanija imate priliku da razveselite ovaj napaćeni narod! Možete i morate, ne smijete iznevjeriti ovu ponosnu naciju! Jako je bitno da je trener lider”, rekao je između ostalog Ćiro.

Pogledajte snimak.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.