Član Predsjedništva BiH Željko Komšić se obratio građanima u RS, evo šta je poručio

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić poslao je poruku građanima entiteta Republika Srpska rekavši da ne trebaju nasjedati na”prevarantske floskule” Milorada Dodika o ujedinjenju sa Srbijom.

“Građani Bosne i Hercegovine u entitetu RS ne bi trebali nasjedati na Dodikove prevarantske floskule o navodnom ujedinjavanju sa Srbijom, i njegovim planovima da za vlastiti spas žrtvuje mir na ovim prostorima ali budućnost djece, i vaše i naše, a sva su naša i među njima nema razlike”, rekao je Komšić.

Dodao je da se prije svega trebaju sjetiti i zapitati šta je na kraju bilo sa antiustavnim zaključcima Narodne skupštine RS-a.

“Što je uopće pristao izaći na izbore kada je odluku o njihovom finansiranju nametnuo Visoki predstavnik kojeg ne priznaje, što pred strancima tvrdi da ne zagovara nikakvu secesiju, a kada se nađe među vama onda vam je obećava”, kazao je Komšić.

Istakao je da Dodik svoje floskule može još uvijek govoriti samo onima koji žive u ekonomskoj ovisnosti od njega.

“Desetine hiljada onih koji rade u ekonomski naprednijem dijelu BiH, odnosno u FBiH, sigurno neće da se povedu njegovom huškačkim planovima. Dodik je doživio potpuni poraz, sapleo se u lažima i sada preko vaših leđa traži spas”, rekao je Komšić.

Dodik je danas prisustvovao obilježavanju stradanja Srba na Kozari gdje je rekao da je prošli vijek bio vijek srpskog stradanja, a da ovaj treba da bude srpskog ujedinjenja.

“Sada ovo treba da bude vijek našeg srpskog ujedinjenja – srpskog, državnog i nacionalnog. Da li će ova generacija to uspjeti ili neće, to nije važno, ali je važno da oni koji dolaze to imaju u glavi, ne samo kao ideju, nego kao cilj”, poručio je Dodik.

Dodik je poručio da RS danas može biti sigurna, dodajući i da je Srbija danas stabilna i jaka, što je važno i za RS, koja se bori sa vidljivim i nevidljivim neprijateljima svaki dan.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.