Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio pismo predsjednici njemačkog Budnestaga: “Vi znate da nacionalističke stranke u našoj zemji sebi ravnaju put i svim snagama se bori protiv evropske BiH”

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić uputio je predsjednici njemačkog Bundestaga pismo pred današnju raspravu o stanju u Bosni i Hercegovini, a u okviru koje će njemački političari razgovarati i o općoj sigurnosnoj i političkoj situaciji.

Zastupnici njemačkog Bundestaga na današnjoj sjednici raspravljat će između ostalog i o stanju u Bosni i Hercegovini u okviru rasprave koja bi prema najavama trebala trajati 40 minuta.

Osim rasprave o slanju vojnika, na istoj sjednici Bundestaga zastupnici će glasati i o prijedlogu parlamentarnih grupa SPD, Zeleni i FDP pod nazivom “Podrška Bosni i Hercegovini na putu ka boljoj budućnosti”.
Tim povodom član Predsjedništva BiH uputio je pismo Bundestagu.

“U svojstvu člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda vas sve ljubazno želim zamoliti da 8. jula u Bundestagu usvojite rezoluciju ‘semafor-koalicije Pružiti podršku BiH na putu u bolju budućnost”, naveo je Komšić u pismu.

SPD, FDP i Zeleni kroz ovaj dokument će pozvati saveznu vladu da pruži veću podršku Bosni i Hercegovini.

“Vi znate da nacionalističke stranke u našoj zemji sebi ravnaju put i svim snagama se bori protiv evropske BiH. Za građane BiH, za moju zemlju, je ovaj zahtjev kao putokaz njemačke poltike prema BiH od najveće važnosti.

Vi danas odlučujete o tome u kojem pravcu će moja zemlja dalje ići. Zato vas molim da prihvatite ovaj zahtjev i na taj način nas podržite na putu ka EU”, istakao je Komšić u pismu.

Član državnog Predsjedništva istakao je da na taj način Bundestag pomaže osnaživanje pravne države, kao i u borbi protiv nastavka etničkih podjela.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.