Član žirija Zvezda Granda Đorđe David veoma oštro poručio: “Hrvatski pjevači bi bili gladni hljeba bez Beograda!”

Član žirija Zvezda Granda Đorđe David, srbijanski pjevač i nekadašnji član grupe Generacija 5, oštro je krititizirao odnos publike u Beogradu prema izvođačima koji nisu iz Srbije.

Naime, on smatra kako publika u Srbiji više cijeni izvođače iz drugih zemalja, a posebno je spomenuo Petra Grašu.

“Konkretno, kada je Srbija u pitanju, mislim da mediji mnogo više tretiraju izvođače iz Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Bosne nego domaće.

Omjer je jedan naspram 14. Znači, ako imaš 14 miliona nečega što naš “Sokoj” plaća nabrojanim zemljama, te četiri države uplaćuju po milion našoj državi.

Pritom, vi rijetko možete da čujete nekog našeg izvođača u Hrvatskoj, rijetko kad i rijetko gdje u Bosni, malo češće u Crnoj Gori.

Nevjerovatno mi je za Petra Grašu da je on najveća regionalna zvijezda, to je notorna laž.

Evo, Saša Matić, koji je imao dvije rasprodate Arene, zar nije onda on najveća regionalna zvijezda”, kazao je muzičar.

“Kada bi neko ovdje zabranio ili uslovio priču da hrvatski izvođači ovdje dolaze i nastupaju, vjerujte mi, bili bi gladni hljeba.

To je ono što definitivno treba promijeniti kada je rokenrol u pitanju jer “cajke”, kako oni kažu, ili ovi drugi narodnjaci, stvar je koja, jednostavno, ide, koja kruži.

No, ono što je srž, ono što je filozofija, ono što je jako, a to je naš pop i rock. Zašto je naš Željko Vasić lošiji od nekog njihovog?

Zašto je naša Aleksandra Radović lošija od nekog njihovog?

Mislim da je sve ovo loše, prvo loše za budžet države, za industriju zabave, a opet izgleda da ja jedini sebi dajem za pravo da pričam javno i komentarišem, dok su rockeri negdje postali miševi koji čekaju samo varijantu da odu na neku svirku, uzmu pare i budu što nevidljiviji”, zaključio je Đorđe.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.