Čović i Plenković iz Zagreba otvoreno: Izostanak političkog dogovora o izbornoj reformi bio bi štetan za BiH

Danas su u Zagrebu sastanak održali premijer Hrvatske Andrej Plenković i predsjedavajući Doma naroda Parlamenta BiH i predsjednik HDZ-a Dragan Čović.

Tema je bila izmjene izbornog zakona BiH.

“Sastanak sa Andrejem Plenkovićem o situaciji u BiH i regiji, gdje stabilnost, mir i napredak moraju ostati ključni ciljevi svih sudionika. Izmjene Izbornog zakona BiH ne smiju biti kompromitovane odugovlačenjem i izbjegavanjem dijaloga. EU put BiH treba revitalizirati”, naveo je Čović.

Na Twitteru se oglasio i premijer Hrvatske Andrej Plenković i napisao

“Važno je nastaviti pregovore u BiH i osigurati izmjene Izbornog zakona za ravnopravnost triju konstitutivnih naroda. Izostanak političkog dogovora u BiH o izbornoj reformi bio bi štetan za funkcioniranje i reformski put zemlje“, stoji u Plenkovićevoj objavi.

Specijalni izaslanik Joe Bidena Gabriel Escobar nedavno je komentarisao tijesnu suradnju Dragana Čovića i Milorada Dodika, zajedničkom glasovanju po nekim pitanjima, pomaganju jednog drugome i stvaranju atmosfere na sve tri strane, ne samo ove dvije, da se ništa ne može učiniti.

“Ponavljam, mislim da mnogo motivacije dolazi od korupcije. Stoga pozivam sve lidere da rade na dobrobit ne samo institucija, nego i naroda. Trebate gledati to djelovanje, ne u kontekstu etnonacionalizma nego produbljivanja korupcije, a to je ono što me najviše zabrinjava.

Nadam se da možemo postići nekakav dogovor i vjerujem da BiH ima golem potencijal. Ljudi iz BiH vrlo su uspješni kad se presele u Europu ili Ameriku, mi želimo da budu uspješni i u Bosni i Hercegovini”, rekao je tada Escobar.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.