Čovjek koji je u stanju “svašta” reći… Višković poručio: “Da ne mogu preći Drinu, pogodile bi me jedino sankcije Srbije”

Premijer bh. entiteta RS Radovan Višković izjavio je da se ne plaši mogućih sankcija, navodeći da on svoj posao radi radi u skladu sa Ustavom i zakonima.

“Ne bih radio ovaj posao da se plašim. Ako neko misli da je to predmet nekih sankcija, to je njegovo pravo, ali ja se ne plašim. Niko me nije natjerao da ovo radim, to činim isključivo iz patriotskih namjera i smatrama da na ovaj način mogu da doprinesem dobrobiti svog naroda i građana RS i tako ću se i ponašati”, kazao je Višković novinarima u Banjaluci.

Dodao je da bi ga “jedino pogodile sankcije Srbije, da ne može preći Drinu i otići do Beograda ili Novog Sada”.

“Sve ostalo me ne zanima”, kazao je Višković.

Komentarišući sankcije koje je Velika Britanija uvela članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjednici RS Željki Cvijanović, Višković je ocijenio da one “nisu rješenje niti dobra poruka”.

“Te sankcije su usmjerene protiv RS, a ne samo protiv dvije osobe i to nije rješenje problema u BiH”, naglasio je premijer RS.

Dodao je da je Vlada RS u januaru tražila zajedničku sjednicu Vlada Republike Srpske i Federacije BiH, kako bi se “razgovaralo o svim otvorenim pitanjima”.

“Nije ovdje u pitanju samo RS, već život građana i pripadnika svih naroda u BiH”, naveo je Višković.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.