Crvena Zvezda će dobro zapamtiti Džanana! Sjajni Musa i noć za pamćenje, postigao je čak 30 poena!

Fenomenalan meč u 32. kolu Eurolige odigrali su Real Madrid i Crvena Zvezda. Rezultatski nije bio puno značajan. Real je osigurao prvo mjesto nakon regualrnog dijela, a Crvena zvezda je ostala bez šansi za play-off. U takvoj situaciji oba tima su igrala rasterećeno i ponudila nam jednu odličnu i na kraju uzbudljivu utakmicu u kojoj je slavila ekipa Reala rezultatom 101:94.

Crvena Zvezda je odlično otvorila susret, bili su većinom u vodstvu. Dobili su prvu četvrtinu sa 21:20, a na poluvremenu su imali prednsot 47:44.

Treći period je protekao u egalu 28:28, a u posljednjoj četvrtini na krilima naše Džanan Muse Real se ponovo vratio u egal nakon period dobre igre Zvezde.

Na kraju uzbudljiva utakmica, rezultatska drama i konačnih 101:94.

Džanan Musa je igrao sjajan meč i postigao je nekoliko ključnih poena, a u posljednjoj četvrtini je u dva vezana napada zabio sedam poena i digao publiku na noge – javlja Sportsport.ba.

Prvo je Musa pogodio trojku uz faul, zatim i polaganje uz faul, a oba puta je iskoristio slobodno bacanje nakon faula.

Na kraju utakmice Džanan Musa je bio ubjedljivo prvo ime Reala sa 30 poena, četiri skoka i dvije asistenijce.

U redovima Reala istakao se i Hezonja sa 20 poena, pet skokova i dvije asistencije, Yabusele je postigao 16 poena i dodao pet uspješnih skokova.

Kod Crvene zvezde Nedović je bio fenomenalan sa 30 poena, Hanga je imao učinak od 19 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Real Madrid je lider Eurolige dva kola prije kraja regualrnog dijela s omjerom 26-6, dok je Crvena zvezda na 16. poziciji s omjerom 11-21.

Euroliga, 32. kolo:

Real Madrid – Crvena zvezda 101:94 (20:21, 24:26, 28:28, 29:19)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.