Čudo Bosne i Hercegovine: Lana Pudar oduševila nakon osvajanja bronze na Svjetskom prvenstvu!

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica Lana Pudar osvojila je treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u vodenim sportovima koje se održava u katarskoj Dohi i tako ostvarila najveći uspjeh u karijeri. Pudar je na takmičenje stigla s manjom povredom ramena zbog koje je otkazala nastup u disciplini 100 metara delfin. Ipak, nastupila je u svojoj omiljenoj na 200 metara delfin i došla do finala gdje je nastupila s još sedam rivalki. Nakon utrke Lana se obratila publici, odnosno Bosancima i Hercegovcima koji su je došli podržati.

Naša sjajna plivačica zauzela je treće mjesto i osvojila svjetsku bronzu, što je najveći uspjeh u karijeri mlade Mostarke.

Lana Pudar je osvojila bronzu s vremenom 2:07.92. Zlato je otišlo u ruke Laure Stephens s vremenom 2:07:35, dok je srebro osvojila Dankinja Helena Rosendah Bach s vremenom 2:07:44.

Rivalke Lani Pudar u današnjem finalu bile su Helena Bach, Rachel Klinker, Laura Stephens, Boglarka Kapas, Yonghui Ma, Dalma Sebestyen i Sujin Park.

Pudar je u istoj ovoj disciplini osvojila titulu evropske seniorske prvakinje u Rimu 2022. godine, a sada je na Svjetskom prvenstvu dodala još jedan veliki rezultat.

Podsjetimo, na Svjetskom prvenstvu u Fukuoki 2023. godine osvojila je četvrto mjesto na 200 metara delfin, a kako je ponovo bila druga najmlađa učesnica finala, jasno je da njeno vrijeme tek dolazi uprkos već ostvarenim sjajnim rezultatima.

Definitivno je ovo najveći uspjeh u karijeri mlade plivačice čije vrijeme tek dolazi.

O kakvom se svjetskom čudu radi, najbolje govori podatak da joj je ovo 19. medalja u tako kratkoj karijeri, ali i prva na svjetskim seniorskim prvenstvima – prenosi Klix.

Nakon utrke Lana se obratila publici, odnosno Bosancima i Hercegovcima koji su je došli podržati.

Voditelj je omdah ukazao na činjenicu da Lana ima mnogo fanova u publici.

“Odličan je osjećaj. Jučer sam imala lošu utrku ali danas sam plivala najbrže što mogu. Volim vas sve”, poručila je Lana na oduševljenje prisutne publike.

Čestitke Lana! Bosna i Hercegovina ima razloga da bude ponosna! Kapa do poda!

Sada idemo po olimpijsku medalju iz Pariza!

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.