Čudo s Neretve, bh. sirena dobila još jedno zlato! Pogledajte video, Lana Pudar najbolja je sportistkinja u BiH u 2023. godini!

Naša zlatna bh. sirena, sedamnaestogodišnja Lana Pudar, opet je zablistala! Dobila najvredniju medalju – medalju za sportistkinju godine u organizaciji Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine. Direktan prijenos izbora za sportistu godine, u organizaciji OKBiH, omogućen je samo na FACE TV.

Večeras se, u organizaciji Olimpijskog komiteta BiH, održao Izbor sportiste godine za 2023., a na ovoj je svečanoj manifestaciji, koja se održava od 2011., za sportistkinju godine izabrana najbolja mlada bh. plivačica Lana Pudar.

Prema odluci žirija za Izbor sportiste godine, najbolja među najboljim, osvajačica mnogobrojnih evropskih i svjetskih medalja – Lana Pudar – zasluženo je odnijela priznanja u dvjema kategorijama: u izboru za najbolju seniorsku sportistkinju i sportistkinju BiH.

Čudo s Neretve – Lana Pudar!

Mlada Lana Pudar se u svojoj kratkoj ali plodonosnoj karijeri prošle godine okitila dvjema zlatnim medaljama na Mediteranskim igrama u Alžiru te zlatom i bronzom na Evropskom prvenstvu za seniore u Rimu. Podsjećamo, ona je tada osvojila bronzanu medalju u disciplini 100 metara – „delfin“, a potom je osvojila i zlato u kategoriji 200 metara – „delfin“.

Ova je godina za Lanu Pudar bila također uspješna: osvojila je šesto mjesto u utrci na 100 metara “delfin” na Evropskom prvenstvu u malim bazenima, a koje se održava u rumunskom Otopeniju.

Lana je osvojila i bronzu na istoimenom takmičenju u disciplini 200 metara “delfin”, ostvarivši vrijeme 2:04.55, što je ujedno novi evropski juniorski rekord!

Naša najbolja plivačica završava ovu godinu sa dvadeset medalja osvojenih na velikim takmičenjima. Lana Pudar, čudo s Neretve, dosad je osvojila devet evropskih juniorskih, tri svjetske juniorske, dvije mediteranske, dvije sa Svjetskog kupa, jednu svjetsku seniorsku, tri evropske seniorske medalje…

Zbog odličnih rezultata Lane Pudar, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine donio je jednoglasnu odluku pri izboru najboljeg sportiste za 2023. godinu. Tako je nagrada otišla u ruke mlade Mostarke – naše najbolje, zlatne bh. plivačice…

“Iza mene je jedna vrlo uspješna godina i posebno mi je drago što mogu reći da održavam jedan kontinuitet u rezultatima.

Hvala mojoj porodici, mom timu, svim ljudima i institucijama koji me podržavaju i veliko hvala Olimpijskom komitetu jer je to jedna kuća koja je uvijek tu za mene i kojoj se uvijek mogu obratiti.

Hvala svima na podršci i nadam se da ćemo i naredne godine slaviti uspjehe i rezultate”, poručila je Lana Pudar u kratkom obraćanju nakon preuzimanja nagrade.

Pogledajte video.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.