Cvijanović odgovorila Mehmedoviću koji je rekao da je bila konobarica: “Nismo se u Tesliću i okolini sretali”

Članica Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvjanović izjavila je da ostrašćeni medijski istup Šemsudina Mehmedovića govori o tome da ga i te kako pogađa činjenica da je, kako ona kaže, “omiljeni mudžahedinski kum, ali je jasno da on, iznoseći razne budalaštine, tu temu ne može ni umanjiti ni gurnuti u zaborav”.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Mehmedovića da je ona bila, kako kaže, konobarica dok je on provodio zakone, Cvijanović je odgovorila da je Mehmedoviću bolje da o toj temi ne polemiše sa njom, već sa vodećima američkim medijima i uz njihovu pomoć opere svoju biografiju, jer ne bi bio jedini kojem je to, nažalost i na opštu nepravdu, uspjelo.

“Kad je već pomenuo konobarisanje, zanimljiva je ta teza da je časno biti mudžahedinski kum jer je on to kobajagi morao biti po službenoj dužnosti, ali je po njemu nečasno biti konobar, koji to, recimo radi, da bi zaradio za život ili prehranio svoju porodicu.

Nisam bila konobarica, kako to Mehmedović kaže, ali bih uvijek bila i konobar i automehaničar i rudar i čistač i sve drugo što normalni ljudi časno rade, samo nikad ne bih bila ono što je bio, a očito i ostao Šemsudin Mehmedović”, istakla je Cvijanović.

Cvijanović je naglasila da se ona i Mehmedović sigurno nisu sretali u Tesliću i okolini, niti poznavali, kako opet to lažno tvrdi Mehmedović, jer je on osoba koju bi, kako je istakla, svakako zaobišla u širokom luku, prenose Nezavisne.

Podsjećamo, Mehmedović je govorio o izjavi Željke Cvijanović, članice Predsjedništva BiH koja ga je nazvala “omiljenim mudžahedinskim kumom”.

“Dok sam ja provodio zakon, Cvijanović je bila konobarica na prostorima Teslića i mi se vrlo dobro znamo. Nekad kad sam bio općinski vijećnik, bio sam obavezan da prisustvujem vjenčanjima supružnika bez obzira o kome se radilo.

Kod nas se to ne zove kumstvo, ja sam bio kao dužnosnik Općinskog vijeća prisutan na određenim vjenčanjima i ja se toga ne stidim.

VEZANI TEKST: Šemsudin Mehmedović otvoreno progovorio o Željki Cvijanović: Bila je konobarica dok sam ja provodio zakon, mi se vrlo dobro znamo

To je poštivanje porodičnog zakona koji je tada vrijedio. Kako ona to tretira u javnosti – to je recikliranje nekih tekstova koje su proizvodili upravo oni koji su vršili agresiju na BiH”, odgovorio je Mehmedović za emisiju Mreža.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.