Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine obilježen i u Banja Luci

Potpredsjednik RS Ramiz Salkić, je u Banja Luci prisustvovao prigodnom programu u povodu obilježavanja Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, u sklopu kojeg je promovisana i knjiga “Grad u cvatu magnolije”, autora Mehmeda Pargana.

U svom obraćanju prisutnima Salkić je rekao da je neophodan u budućnosti novi pristup i promjene koje će omogućiti ostanak, opstanak i dodatni povratak Bošnjaka u ovaj dio naše domovine.

“Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine jedan je od najvažnijih datuma u modernoj historiji naše domovine. Ogromna većina naših građana izjasnila se da želi nezavisnu i samostalnu Bosnu i Hercegovinu i zbog toga svi trebamo biti sretni i ponosni”, kazao je Salkić.

Pozvao je na obilježavanje Dana nezavisnosti u svakom gradu i mjestu države i izvan nje gdje god žive naši državljani. Dodao je da se samo tako mogu pobijediti pokušaji revizije historijskih činjenica, koji se plasiraju u RS-u, da naša domovina postoji od Dejtona.

“Mi smo u Dejtonu dobili mir za koji smo se borili, dobili smo nažalost i dva entiteta. Entitet RS danas provođenjem sistemske diskriminacije kao mirnodopske metode pokušava ostvariti ratne ciljeve, te ekonomski i egzistencijalno protjerati Bošnjake. Zbog toga je u budućnosti neophodan novi pristup i promjene koje će omogućiti ostanak, opstanak i dodatni povratak Bošnjaka u ovaj dio naše domovine”, naglasio je – prenosi Klix.

Potcrtao je da to treba biti prvorazredno pitanje za sve patriote u zemlji i dijaspori jer je ono od suštinske važnosti za opstanak Bosne i Hercegovine i Bošnjaka u njoj.

“Pozivam sve građane Bosne i Hercegovine da u ovim danima svi zajedno masovnim obilježavanjima Dana nezavisnosti pošaljemo snažnu poruku neprijateljima naše domovine, da neće uspjeti u njenoj podjeli kao što nisu uspjeli ni oni prije njih”, zaključio je Salkić.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.