Davor Dragičević se oglasio nakon izjave Milorada Dodika o ubistvu njegovog sina Davida: “Dolazim u Sarajevo, očekujem adekvatnu reakciju Tužilaštva BiH”

Nakon današnje izjave srpskog člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD Milorada Dodika u kojoj pita Tužilaštvo Republike Srpske “gdje su počinioci ubistva Davida Dragičevića” reagovao je otac ubijenog Davida, Davor Dragičević.

“Sasvim sigurno je da je Tužilaštvo RS u sprezi s narko klanovima Republike Srpske. Dodik je zaboravio da je upravo on u ovom entitetu odgovoran za sistem koji je on stvorio i koji je dozvolio da kriminci i ubice preuzmu institucije koje trebaju biti ključ uspjeha svake zemlje i sigurnosti svakog građanina, bez obzira na vjeru i naciju”, rekao je Dragičević.

“Milorad Dodik dobro zna, zato što je Siniša Kostrešević njemu dao informacije ko su ubice Davida Dragičevića i evidentno je da je u njemu prisutan strah. Zato sve ono što sam ja rekao, nadam se da će Tužilaštvo BiH to uskoro i potvrditi a to će imati nesagledive posljedice po RS, tačnije po njene ključne institucije a to su policija, tužilaštvo, sudstvo i nenarodna skupština Republike Srpske”, kazao je Dragičević.

Davor Dragičević je kazao da nikome neće biti nimalo ugodno “da se nađe u njihovoj koži kada Tužilaštvo BiH pokrene istragu”.

“Samim pokretanjem istrage doći će Pravda za sve, i za Davida, i Dženana i za sve nerazriješene slučajeve. Sutra dolazim u Sarajevo, očekujem adekvatnu reakciju Tužilaštva BiH.

Milorad Dodik je upravu sve što je rekao, ali mora izaći i reći da je on stvorio taj sistem i dozvolio tu tom sistemu, mafiji i ostalim, da preuzmu zakon u svoje ruke i da odlučuju o nečijem životu ili smrti. Dragana Lukača držim najodgovornijim za otmicu, mučenje i ubistvo. I zato će entitet RS da plati veliku cijenu”, zaključio je Davor Dragičević za portal Avaza.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.