Demokratska fronta: “Pozdravljamo najave sankcija lideru HDZ-a Draganu Čoviću zbog opstrukcije izbornog procesa”

Demokratska fronta smatra da su posljednji pozivi HDZ-a na teritorijalnu reorganizaciju Bosne i Hercegovine na principima Udruženog zločinačkog poduhvata u ovom konkretnom slučaju, ništa drugo nego proizvodnja magle i kupovina vremena s ciljem blokiranja sredstava koja su neophodna za provođenje izbora.

“HDZ naprosto time želi skrenuti fokus pažnje sa blokada koje vrše kadrovi te stranke u Vijeću ministara na čelu sa ministrom finansija BiH Vjekoslavom Bevandom.

Kratkoročni cilj HDZ-a jeste blokada izbornog procesa a dugoročni destabilizacija države Bosne i Hercegovine obzirom da nisu prihvaćeni njihovi zahtjevi koji su u suprotnosti sa demokratskim standardima i presudama Evropskog suda za ljudska prava.

Imajući u vidu da su cijelu agendu i političku poziciju kad je riječ o izmjenama Izbornog zakona BiH, izgradili na lažima zbog kojih premijer Hrvatske Andrej Plenković u Briselu trpi brojne
neugodnosti, ne treba nimalo sumnjati u to da Dragan Čović i HDZ lažu kada izražavaju tobožnju vlastitu spremnost za izbore.

Po ko zna koji put cilj je obmanuti javnost kako bi se država Bosna i Hercegovina i njene institucije našle u bezizlaznom položaju.

Dio proruskih političkih elita iz Zagreba i dalje nastavlja pružati aktivnu pomoć HDZ-u BiH u blokadi izbornog procesa, zanemarajući jasan stav Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije po istom pitanju.

S tim u vezi Demokratska fronta pozdravlja najave sankcija lideru HDZ-a Draganu Čoviću zbog opstrukcije izbornog procesa”, navode iz DF-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.