Denis Bećirović nakon što je UN usvojio Rezoluciju o genocidu o Srebrenici: “Za Vučića imam poruku”

Danas je historijski dan za BiH, Evropu ali i cijelo čovječanstvo, kazao je predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović u javljanju iz Njujorka. Dodaje da je ovo dan istine i pravde. On se večeras oglasio i u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem, a u nastavku prenosimo njegove poruke dok ćemo u naraednim satima donijeti i više detalja u vezi njegovog telefonskog gostovanja kod Hadžifejzovića.

Poruka svima koji vole BiH

-U mojim mislima su prije svega žrtve počinjenog genocida i njihove porodice. Majke Srebrenice koje se decenijama hrabro bore za istinu. Mnoge majke Srebrenice su i preselile na onaj drugi, bolji svijet a da nisu dočekale ovu rezoluciju Generalne skupštine UN-a. Ovo je makar mali djelić pravde.

Moja poruka svim ljudima koji vole BiH je da danas ne treba biti nikakve euforije, već se trebamo ponašati dostojanstveno i odgovorno – kazao nam je Bećirović.

Velika diplomatska pobjeda

Još jednom naglašava da Rezolucija nije uperena ni protiv jednog naroda, jer u njoj je jasno naglašena individualna odgovornost presuđenih ratnih zločinaca.

-Naša budućnost je u zajedničkom životu gdje ćemo naše odnose graditi na bazi istine i pravde. U zadnjih dva mjeseca učinili smo ogromne napore da Rezolucija bude usvojena.

Mislim da je ovo možda jedna od najvećih diplomatskih pobjeda BiH u njenoj historiji. Imam i poruku za predsjednika Srbije – poručio je Bećirović iz Njujorka.

“Imam poruku za predsjednika Srbije Aleksandra Vučića – Neka usvajanje ove Rezolucije shvati kao priliku ne za podizanje tenzija, već kao priliku za katarzu. Građani BiH i građani Srbije zaslužuju bolju budućnost”, poručio je Bećirović.

ČITAJTE I OVO: Državni delegat Zlatko Miletić nakon usvajanja Rezolucije o Srebrenici: “Dragi moji, molim vas…”

ČITAJTE I OVO: Vučić se opet obratio u UN-u nakon usvajanja Rezolucije o genocidu u Srebrenici: “Vi koji ste glasali “za” niste uspjeli!”

Podsjećamo, za usvajanje Rezolucije o Srebrenici glasovale su 84 države. Protiv je bilo 19 država, dok je suzdržanih bilo 68.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.