Denis Zvizdić kod Senada Hadžfejzovića otkrio nepoznate detalje njegovog privatnog odnosa sa Bakirom Izetbegovićem

Događaji Posljednje Vijesti

Deniz Zvizdić je večerašnji gost u “Centralnom dnevniku” sa Senadom Hadžifejzovićem.

Zvizdić: Izašao sam iz svoje zone komfora, u SDA sam imao kvalitetan status, ali ja sam to uzvraćao svojim kvalitetnim radom.

Ja imam poštovanje prema Bakiru. Želio sam pokazati svoju strpljivost.

Mislio sam da ne postoji prostor da se poboljša stanje unutar SDA. Izbori 2022. godine će pokazati da sam u pravu za sve.

Ja sam čovjek koji ima samo jedan lice. Sa Bakirom nemam kontakt kao ranije. Ko god dirne moju porodicu ili mene dobit će brutalan odgovor.

“Ja sam predsjedavajući Parlamentarne skupštine, a mi smo sve razgovore sveli na unutarstranačke razgovore. Oni se održavaju po raznim rezidencijama, kafanama…

Jako je bitno da se važne stvari dešavaju u Parlamentarnoj skupštini BiH. Stranci neće moći pobjeći od demokratskih načela i morat će uvažiti specifičnost BiH i ustavnih naroda BiH. Govorimo o jednakosti građana i ravnopravnosti naroda.

Izborni zakon će morati biti balans između nacionalnog i građanskog. Moramo se držati osnovnih načela. Nema velikih promjena Ustava bez širokog konsenzusa. Druga varijanta je nastavak blokade i dizanje ruku Međunarodne zajednice od BiH.

Niko ne može sebi dati za pravo da predstavlja narode – ni Bakir ni Čović ni Dodik. Mislim da SDA ne može pobjeći od DF-a kao jedinog koalicionog partnera. Na odgovor Komšića da to ne prihvata nemamo novi stav SDA.”

Leave your vote