in , ,

Denis Zvizdić konačno otkrio da li će napustiti SDA

Funkcioner SDA Denis Zvizdić govorio je večeras za N1

Funkcioner SDA Denis Zvizdić govorio je večeras za N1, a među ostalim temama, govora je bilo i o odnosima unutar stranke čiji je dugogodišnji član.

Da li su ispunjeni vaši zahtjevi prema SDA?

Zaključci koji su doneseni na sjednici Predsjedništva SDA su, ako bih pričao na bazi skale, između minimuma i optimuma. Ako ispravno pročitamo zaključke vidjet ćemo da su povjereništva fokusirana na Sarajevski kanton i USK, gdje nismo ostvarili očekivane rezultate.

Hoćete li napustiti SDA?

Ostajem u SDA. Ja sam previše uložio u SDA. Zaista sam bio razočaran rezultatima izbora, i stranka je izgubila koalicioni kapacitet. Kroz razgovore sa uglednim članovima SDA odlučio sam da ostajem u SDA. Pitali su me zašto bih ja napuštao stranku kada sam dobio više glasova nego što je SDA osvojila u osam sarajevskih općina 2020. Zašto bih ja napuštao, a ne oni koji su narušili ugled SDA? Želim da se borim zbog hiljada časnih članova.

Kakav je vaš odnos sa predsjednikom SDA Bakirom Izetbegovićem?

Mi smo bliski saradnici, razgovaramo, ali više naš privatni odnos neću iznositi u javnost.

Zašto ste bili u kabinetu načelnika Općine Novo Sarajevo Hasana Tanovića, koji je bio kandidat druge stranke?

Išao sam privatno. Posjećivao sam i druge sarajevske načelnike. Zašto bi to bio problem?

Da li bi prihvatili kandidaturu SDA za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine?

Rano je o tome govoriti. To je važno pitanje. Ali kada bih morao kazati, odgovor bi bio i “da” i “ne”, zavisno od okolnosti.

Treba li se Haris Silajdžić vratiti na političku scenu?

Ja izjavu, koju je Silajdžić dao tokom gostovanja na jednoj televiziji, nisam shvatio kao njegov povratak nego više kao reakciju. On svakako može doprinijeti napretku BiH i jačanju njenog međunarodnog statusa.

Snažne poruke Željka Komšića: “Nije vam ovo 1995. godina! Svaki novi poziv na genocid, svako novo veličanje genocida, ne ostaje neprimjećeno!”

Mladi poduzetnik iz Visokog uz pomoć bh. dijaspore pokrenuo jako inovativan biznis, njegovi proizvodi uskoro širom BiH ali i na Bliskom istoku