Denis Zvizdić više nema nikakvu dilemu, “otvorio je karte”: Vrijeme je da NATO svoje vojnike pošalje u BiH i primi nas u Alijansu!

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić je u Mostaru kazao kako će se Dan nezavisnosti BiH kad tad obilježavati na čitavoj teritoriji naše zemlje jer je to datum ukupnog bosanskohercegovačkog identiteta i zajedništva.

“Živimo u posebnom vremenu velikih izazova, blokada koje traju već devet mjeseci, jedne vrste latentnog udara na ustavno-politički i pravni poredak BiH, sa željom da se ona prikaže kao nefunkcionalna država.

Naravno svi nasrtaji na BiH uključujući i ove blokade i udar na njen ustavni sistem, naravno da neće uspjeti jer BiH ima dovoljno unutrašnjih kapaciteta i prijatelja iz Međunarodne zajednice koji će nam pomoći da obezbijedimo siguran i prosperitetan put BiH”, kazao je Zvizdić.

U tom smislu, kako ističe ovo je pravo vrijeme, imajući u vidu i zadnje događaje i agresiju Ruske Federacije na samostalnu međunarodno priznatu državu Ukrajinu.

“Smatram da je pravo vrijeme da u prvom koraku NATO pošalje svoje vojnike u BiH, da ih rasporedi na određeni broj vrlo bitnih tačaka, unutar BiH, pogotovu u Brčko distriktu, a onda da se počne razmišljati i da se BiH koja je to zaslužila i koja je za to spremna primi u NATO savez kao njen punopravni član”, rekao je Zvizdić. To je zadatak na kojem, kako ističe, “svi moramo raditi”.

“Evropa je konačno uvidjela o čemu se radi i na Balkanu i na Istoku Evrope i uvidjela je od kuda prijeti opasnost i Zapadnom Balkanu i Ukrajini i čitavom slobodarskom svijetu. Sad je vrijeme ustvari za jednu vrstu evropskog, američkog i engleskog jedinstva, jedne nove snage i novog fronta u koji bi bila uključena i Bosna i Hercegovina”, zaključio je Zvizdić.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.