Detalji iza kulisa transfera Edina Džeke: Odbio je ponudu od 30 miliona eura i menadžeru rekao samo jedno

Fenerbahče je zvanično angažovao Edina Džeku, kojeg već neko vrijeme pokušavao dovesti u svoje redove, a Ömer Necati Albayrak, urednik turskog lista Fanatik, otkrio je šta se dešavalo iza kulisa ovog transfera koji je privukao veliku pažnju.

Kao što je poznato, Džeko se često dovodio u vezu s prelaskom u Tursku.

Posljednji put prije dvije godine Galatasaray je bio vrlo blizu dogovora sa bh. napadačem, ali s obzirom da je još uvijek bio u žiži interesovanja najvećih evropskih klubova, odgodio je svoj dolazak u Tursku.

“Sa Interom je ponovo došao do najvišeg nivoa i igrao u finalu Lige prvaka. Zapravo, prvi korak Fenerbahče je učinio mnogo prije finala u Istanbulu i ostavio je Džeki otvorena vrata. Džeko je imao ozbiljne udvarače iz Evrope i astronomske ponude sa Arapskog poluostrva.

Postojala je čak i avionska karta i ponuda od 30 miliona eura za dvije godine. Međutim, novac Arapa nije bio dovoljan da ga ubijedi.

Zato što je zaradio dovoljno novca.

Svjetska zvijezda, koja je uvijek plijenila mirnim porodičnim životom i profesionalizmom, opredijelila se za korak koji će ga učiniti najsretnijim”, piše Albayrak – prenosi Klix.

Nakon finala Lige prvaka održao je samo jedan razgovor sa predsjednikom Alijem Koçom i nije se raspravljalo o novcu.

“Važan je projekat, želim da osvojimo prvenstvo, a o drugim stvarima možete razgovarati sa mojim menadžerom”, rekao je Dijamant prvom čovjeku Fenera.

Ali Koç je uvjerio Džeku da će Fener napraviti ekipu koja će se boriti za trofeje. Džeko, koji je kasnije otišao za reprezentativnim obavezama, izgovorio je jednu rečenicu kada je njegov menadžer pozvan u Istanbul.

“Idi i ne vraćaj se bez dogovora. Želim da igram u Fenerbahčeu”, rekao je Džeko, tvrdi urednik Fanatika.

Džekina želja da igra u Fenerbahčeu bila je presudna. Nakon pola sata pregovora postignut je dogovor.

Kao i svi ostali, Ali Koç je poznavao Džekino liderstvo, iskustvo i profesionalizam. Međutim, stav koji je pokazao na sastancima, očarao je sve u Fenerbahčeu.

Podsjetimo, naš napadač je s turskim klubom potpisao dvogodišnji ugovor vrijedan 4,5 miliona eura po sezoni, a na dresu će nositi broj 9.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.