Detalji obračuna navijača i igrača u Turskoj: Livaković udaren šakom u glavu, Džeko je uspio pobjeći

Horor scene nam stižu iz Turske gdje su fudbaleri Fenerbahčea napadnuti od navijača Trabzonspora. Fudbaleri Fenera su slavili trijumf u derbiju turskog fudbal kada su na travnjak stadiona ušli navijači Trabzona koji su se željeli fizički obračunati s njima. Podsjetimo, Fenerbahče je u “ludoj” utakmici 30. kola turske Superlige slavio rezultatom 3:2 protiv Trabzona.

Nastao je opšti metež na travnjaku stadiona što možete vidjeti i u videoprilogu koji se nalazi ispod teksta.

Igrači turskog velikana za koje nastupaju Edin Džeko i Rade Krunić su potom otrčali u svlačionicu kako bi se spasili naleta bijesnih navijača domaćeg Trabzona.

Najgore je prošao hrvatski golman Dominik Livaković koji je udaren šakom u glavu, a njegov saigrač Michy Batshuayi je “kružnim” udarcem pokušao savladati napadače.

Mert Muldur je napadnut korner zastavicom dok je naš Edin Džeko koji je na fotografiji zaokružen plavom bojom brzo pobjegao u svlačionicu i nije dobio ozbiljnije povrede.

Podsjetimo, Fenerbahče je u “ludoj” utakmici 30. kola turske Superlige slavio rezultatom 3:2 protiv Trabzona.

Dva gola za goste su djelo Freda, a jedan Michy Batshuayija dok su za domaće pogađali Enis Bardhi te Trezeguet sa jedanaest metara.

Naš drugi reprezentativac Rade Krunić nije ulazio u igru na ovom susretu, a Edin Višća je kod Trabzona proveo cijeli susret na terenu.

Fenerbahče je i dalje drugi na tabeli sa 79 bodova, dva manje od vodećeg Galatasaraya dok je Trabzon ostao treći sa 49 bodova.

U sljedećem kolu Trabzon će gostovati kod Konyaspora dok će Fenerbahče na svom terenu dočekati sastav Adane Demirspor – prenosi Klix.

Rezultat i strijelci:

Trabzonspor – Fenerbahče 2:3 (Bardhi 63’, Trezeguet (p) 78’ / Fred 13’, 45+4’, Batshuayi 87’)

Pogledajte zastrašujući snimak iz Turske.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.