Dijamant baš nema sreće: Tužan kraj sezone za Edina Džeku, uprkos tome što je dominirao, na kraju je Fenerbahce ostao iza Galatasaraya

Nakon što sa Zmajevima nije uspio da se plasira na Evropsko prvensto, tužna situacija za Edina Džeku i u Turskoj. Iako je Fenerbahče u posljednjem kolu ostvario ubjedljivu pobjedu rezultatom 6:0 nad Istanbulsporom, ekipa Galatasaraya je uspjela odbraniti titulu prvaka Turske. Ovogodišnje izdanje turske Superlige donijelo je veliku dramu i borbu za titulu do posljednjeg kola. No, tu je Galatasaray ušao s velikom prednošću jer mu je za trofej trebao samo jedan bod protiv Konyaspora na gostovanju.

To je ekipa iz Istanbula uspjela i ostvariti te je sa sigurnih 3:1 odbranila titulu prvaka Turske.

Dva gola Maura Icardija te jedan Berkana Kutlua bili su i više nego dovoljni za veliko slavlje navijača Galatasaraya.

Tako je bez velikog značaja ostala pobjeda Fenerbahčea rezultatom 6:0 nad Istanbulsporom u posljednjem kolu u kojem je i naš Edin Džeko uspio da postigne gol za svoj tim.

Džeko je već u osmoj minuti utakmice pogodio s bijele tačke za vodstvo Fenerbahčea, a u nastavku prvog dijela Sebastian Szymanski i Dušan Tadić uspjeli su riješiti pitanje pobjednika.

Bright Osayi-Samuel postiže gol u nastavku za 4:0, a do kraja po jedan dodaju Serdar Dursun i Joshua King za konačnih 6:0. Džeko je igru napustio na poluvremenu i ostaje da se vidi da li je to bila taktička zamisao, ili je naš reprezentativac doživio neku povredu u prvom dijelu.

Tako je Galatasaray s tri boda više osvojio svoju 24. titulu prvaka Turske. S druge strane, Fenerbahče je završio na drugom mjestu, a trećeplasirani je Trabzonspor.

Rezultati i strijelci:

Fenerbahče – Istanbulspor 6:0 (Džeko 8’, Szymanski 15’, Tadić 35’, Osayi-Samuel 66’, Dursun 76’, King 78’)

Konyaspor – Galatasaray 1:3 (Prip 78’ / Icardi 29’, 51’, Kutlu 53’)

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.