Dinamo Zagreb kojeg vodi bivši reprezentativac BiH doživio pravi “potop” u Evropi, sa 4-1 ih razbila Sparta iz Praga

Dinamo Zagreb kojeg vodi bivši reprezentativac BiH Sergej Jakirović je u uzvratnoj utakmici play-offa Evropa lige izgubio u Pragu od Sparte 4:1 i nije uspio odbraniti veliku prednost od 3:1 iz prve utakmice. Sparta je već nakon 24 minute vodila 2:0 golovima Haraslina i Sorensena da bi Panak u 67. povećao na 3:0.

Težak poraz

Onda je Baturina fantastičnim golom u 71. vratio Dinamo u igru, ali je Spartu u EL odveo Olatunji golom u 87. minuti.

Dinamo je imao relativno sigurnu prednost od dva gola razlike (3:1) nakon prve utakmice u Zagrebu. Činilo se da će ekipa bosanskohercegovačkog stručnjaka Sergeja Jakirovića rutinski odraditi posao danas, ali su doživjeli debakl danas.

Nešto takvo se moglo “osjetiti” po uvodu utakmice. Već u drugoj minuti Lukas Haraslin pogađa za vodstvo Sparte čime se vratila nada domaćem timu.

Sredinom prvog poluvremena pogodio je i Asger Sorensen za 2:0. Tada je Sparta nulirala zaostatak iz prve utakmice, a na odmor se otišlo s upravo tim rezultatom.

U 67. minuti Filip Panak pogađa za 3:0, ali je Marin Baturina već u narednom napadu vratio Dinamo u igru. Pri tom rezultatu 3:1 imali smo produžetke.

I kada se činilo da će se igrati produžeci, Sparta preko Victora Olatunjia pogađa za konačnih 4:1 i prolaz Sparte u grupnu fazu Evropske lige.

S druge strane, Dinamo našeg Sergeja Jakirovića morat će igrati Konferencijsku ligu, a to je poprilično veliki neuspjeh za Modre koji su se nadali Ligi prvaka pa su ispali od AEK-a, a onda i u Evropskoj ligi od Sparte.

Rezultat i strijelci:

Sparta Prag – Dinamo Zagreb 4:1 (Harslin 2’, Sorensen 24’, Panak 67’, Olatunji 87’ / Baturina 71’)

Ukupni rezultat 5:4

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.