Direktor gimnazije Maid Goralija progovorio o profesorici Emiri koju je ubio sin: “Bila je druga majka mlađim kolegama”

Vijest o tragediji kakanjske profesorice Emire Šehagić, koju je ubio sin, je pogodila građane Kaknja i šire.

Ta vijest je izazvala šok i nevjericu, a najviše su pogođeni profesori i učenici Gimnazije “Muhsin Rizvić” u Kaknju, u kojoj je profesorica Emira radila.

Tim povodom smo kontaktirali Maida Goraliju, aktuelnog direktora ove škole.

– Ona je bila bukvalno druga majka svim mlađim kolegama i kolegicama. Uvijek je bila tu da nasavjetuje, objasni šta i kako.

Za vrijeme dok je bila tu kada sam bio direktor nikad nijedan problem nije izašao iz učionice – rekao je Goralija za “Avaz”.

Kaže da su se u tom periodu učenici povremeno žalili na druge profesore, ali ne i na nju.

– Učenici kao učenici, povremeno dolaze da se žale na profesore, na ocjene koje dobiju, ali na profesoricu Emiru nisu nikad. Ona je sve probleme rješavala sa učenicima i bila je tip osobe koja je imala pristup prema svima, i djeci i kolegama.

Nikad ni s kim nije svoje probleme dijelila, nego je sve završavala sama. Sigurno da je bila omiljena profesorica i među kolegama i među učenicima – dodao je.

Načelnik Kaknja Mirnes Bajtarević je rekao da je veoma pogođen i tužan zbog ove vijesti.

– Velika je tragedija. Profesorica Emira je poznata već 40-ak godina, jer je radila u kakanjskoj gimnaziji i iznjedrila brojne generacije.

Ovo je veliki udarac za svakog Kakanjca, bez obzira na to da li je završio gimnaziju ili neku drugu školu. Ostat će nam u dubokom sjećanju i kao direktorica gimnazije i kao profesorica. Rado ćemo se sjećati nje – rekao je Bajtarević.

Kako je rekao, sada predstoji dostojanstven oproštaj od profesorice.

– Sada je potrebno pomoći porodici. Emira ima dva sina, jednog koji je sretno oženjen i ima dijete, ali isto tako nadležne institucije treba da pomognu i drugom djetetu, kojem nažalost, vjerovatno zbog alkohola ili drugih supstanci se pomutio um, pa je došlo do ovog do čega je došlo.

U svakom slučaju Općina Kakanj stoji uz porodicu Šehagić, jer nemojmo zaboraviti da je muž ubijene profesorice bio jedan od istaknutih komandanata u prethodnoj agresiji na BiH – kazao je Bajtarević za portal “Avaza”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.