Vrlo buran dan u ZDK, sramotna krađa u tržnom centru u Jelahu, ružan slučaj u Medakovu, policija širom kantona ima pune ruke posla!

U posljednjem izvještaju MUP-a ZDK pronašli smo brojne slučajeve, ali ono što je evidentno je da su krađe sve češće i obimnije. U nastavku vam donosimo dijelove izvještaja MUP-a. Bio je vrlo buran 18.1. u ZDK očigledno.

Policija ima pune ruke posla širom ZDK

“Dana 18.01.2023 godine, oko 10,50 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj je prijavljeno izvršenje krivičnog djela “Krađa” koje se dogodilo u mjestu Jelah, gdje je iz Šoping centra, iz kutije za dobrovoljne priloge Dobrotvornog društva “Merhamet”, otuđen određeni iznos novca.

Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca”, navodi se u izvještaju MUP-a ZDK.

Istog dana zabilježen je još jedan ružan slučaj u Tešnju.

“Dana 18.01.2023 godine, u 11,50 sati, dežurnoj službi Policijske stanice Tešanj, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Nasilničko ponašanje” i “Oduzimanje tuđe pokretnine” koje se dogodilo u mjestu Medakovo, od strane lica Š.H. (1982.) iz Tešnja prema oštećenoj H.A. iz Tešnja.

Ovom prilikom, oštećena je zadobila lakše tjelesne povrede nakon čega joj je osumnjičeni oduzeo mobilni telefon i ličnu kartu.

Lice Š.H. je lišen slobode te je prilikom pregleda pronađeno jedno pakovanje sa sadržajem praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Speed”.

Rad na dokumentovanju prijavljenih krivičnih djela su nastavili istražitelji Policijske stanice Tešanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca”, navodi se u saopštenju MUP-a ZDK.

Još jedna krađa u tržnom centru

Istog dana u Zenici u Tržnom centru “Shopping City” iz Trgovačke radnje “Retro Denim” izvršeno je krivično djelo “Krađa” tri kožne jakne od strane lica O.J.(1988.) iz Zenice. Lice lišeno slobode te je zavedena kriminalistička obrada, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

U međuvrmenu u Visokom sa dva vagona na Željezničkoj stanici Dobrinje, otuđena određena količina otpadnog željeza, vlasništvo firme “Cibos” doo Ilijaš. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Visoko, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Nadalje, istog dana dežurnoj službi Policijske stanice Kakanj, prijavljeno je izvršenje krivičnog djela “Teška krađa”. Ovom prilikom je u ulici Željeznička, iz kuće vlasništvo B.D. iz Kaknja, otuđena određena količina zlatnog nakita i bakarnog posuđa. Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Dana 18.01.2023.godine, u 16,00 sati, u mjestu Bilješevo, policijski službenici su zaustavili i kontrolisali teretno motorno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljalo lice P.A. (1963) iz Kaknja. Kontrolom je utvrđeno da prevozi ugalj za koji nije posjedovao urednu dokumentaciju. Navedeno vozilo sa ugljem je dopraćeno do pogona Rudnika mrkog uglja, Separacija Kakanj gdje je izvršeno vaganje te je utvrđeno da se radi o količini 3.900 kilograma, nakon čega je ugalj predat uposlenicima RMU Kakanj. Rad na dokumentovanju krivičnog djela “Krađa” nastavili su istražitelji Policijske stanice Kakanj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca.

Na području Zeničko-dobojskog kantona dogodile su se četiri saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povrijeđenih lica dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.