in ,

Direktor vježbe “Brzi odgovor 21” brigadir Slaven Blavicki: “Razmještaj snaga na zadate lokacije je obavljen uspješno”

Helikopteri OS BiH i OS SAD i danas su provodili letove za potrebe vježbe

Trećeg dana vježbe “Brzi odgovor 21” pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i Oružanih snaga Sjedinjenih Američkih Država izveli su prebacivanje materijalno-tehničkih sredstava sa poligona za obuku OS BiH Manjača na poligon za obuku OS BiH Glamoč, u cilju realizacije bojevog gađanja na toj lokaciji.

“Razmještaj snaga na zadate lokacije je obavljen uspješno. Svi elementi su osigurani i obavljene su pripreme za bojevo gađanje na strelištu poligona Glamoč, koje će se obaviti u naredna tri dana. Međusobna suradnja pripadnika Oružanih snaga BiH i Oružanih snaga SAD je na zavidnoj razini“, izjavio je tim povodom direktor vježbe brigadir Slaven Blavicki.

Istovremeno, bojeva gađanja pješačkim naoružanjem su nastavljena na strelištu poligona za obuku na Manjači.

VEZANI TEKST: Zvanično potvrđeno: Željko Komšić će prisustvovati vojnoj vježbi američke vojske i Oružanih snaga BiH “Brzi odgovor 21” na Manjači

U skladu s taktičkim procedurama nastavljen je proces donošenja vojnih odluka u cilju organizacije narednih aktivnosti, koje će provoditi Oružane snage BiH i Oružane snage SAD u okviru dijela zajedničkog treninga.

 

Helikopteri OS BiH i OS SAD i danas su provodili letove za potrebe vježbe.

MOZGALICA: Da vas vidimo, vozači: Kako izbjeći blokadu na raskrsnici

Tabela kilograma: Koliko je vode dnevno dobro piti za lakše mršavljenje?