Dirljive scene na Anfieldu, pogledajte snimak: Navijači Liverpoola u deliriju, Klopp na ivici suza

Fudbaleri Liverpoola plasirali su se u osminu finala FA Cupa nakon što su danas rezultatom 5:2 na Anfieldu pobijedili Norwich, a u fokusu ove utakmice bio je trener Redsa Jurgen Klopp koji je obožavan među navijačima. Već u 16. minuti Jones je postigao gol za vodstvo svoje ekipe na ovom susretu. Ipak, Norwich uspijeva da preko Gibsona dođe do poravnanja. Igrala se 22. minuta kada su postigli gol za 1:1.

Samo šest minuta kasnije Liverpool je ponovo imao vodstvo, a ovaj put gol je postigao Nunez. Na otvaranju drugog poluvremena Jota je postigao gol za vodstvo Liverpoola od 3:1.

Gravenberch i Van Dijk su još pogađali za Liverpool.

Cijeli svijet priča o suzama Jurgena Kloppa pred početak ove utakmice koja se igra na Anfieldu. Naime, Klopp je sjedio na svojoj klupi, a onda je na razglas puštena kultna pjesma “You'll Never Walk Alone”.

Navijači su pjevali u glas a kamere su snimale Kloppa koji nije izdržao, te je pustio suzu.

“Napustit ću klub na kraju sezone. Mogu razumjeti da je to šok za mnoge ljude u ovom trenutku, kada to čujete prvi put, ali očito to mogu objasniti – ili barem pokušati objasniti. Volim apsolutno sve u vezi s ovim klubom, volim sve u vezi s gradom, volim sve u vezi s našim navijačima, volim tim, volim osoblje. Volim sve.

Ali to što još uvijek donosim ovu odluku pokazuje vam da sam uvjeren da je to ona koju moram donijeti. Jest da sam, kako da to kažem, na izmaku snaga.

Sada nemam problema, očito, znao sam već duže da ću to morati objaviti u jednom trenutku, ali sada sam sasvim dobro.

Znam da ne mogu raditi posao opet i opet i opet i opet.

Nakon godina koje smo proveli zajedno i nakon svog vremena koje smo proveli zajedno i nakon svega što smo prošli zajedno, poštovanje je raslo prema tebi, ljubav je rasla prema tebi i najmanje što ti dugujem je istina – i to je istina .

To je to, otprilike”, poručio je Klopp – prenosi Sportsport.ba.

Pogledajte snimak.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.