Dirljivi i tužni prizori, srna se s mladunčadi spustila u naselje u potrazi za vodom: “Tim životinjama treba pomoći”

“Ovakav je život za njih, koliko god snimljeni prizor srne s mladuncima u urbanoj zoni bio lijep, ali istovremeno i tužan, pravo mučenje – rekla je čitateljica hrvatskog Novog Lista Ksenija kojoj je želja uz pomoć kćerinog video-uratka utjecati na nadležne da pomognu ovim prekrasnim životinjama

U potrazi za vodom, srne iz šumskih predjela nadomak Opatije, često se spuštaju gotovo do mora.

Iz dana u dan je širom Opatijske rivijere sve toplije, a danas se javila čitateljica iz naselja Kosićevo u Opatiji i poslala dirljivi video kojeg je tokom ove sedmice usred toplinskoga vala sasvim slučajno snimila njezina kći Luna Ivović – piše Novi list.

U ranim jutarnjim satima 20. jula srna i njezino dvoje mladunčadi, spustili su se u naseljeno područje u potrazi za osvježenjem.

Kako je ispričala čitateljica, inače obitavaju u malom zelenom području koje je ostalo nakon gradnje obližnjih vila i stambenih zgrada.

Snimak je nastao na Kosićevu u Opatiji, na kraju nekadašnje slijepe ulice koja je graničila sa šumom.

Srnice su zbunjene, žele preživjeti zajedno sa svojim mališanima i već godinama dolaze do samih kuća u potrazi za vodom.

Ove nesnosne vrućine tijekom kojih “gori i nebo i zemlja” ih očito tjeraju sve bliže.

Sami mještani naselja Kosićevo su nam potvrdili da im ostavljaju vodu i da se trude na sve načine olakšati im preživljavanje i ljetnu žegu bez kiše.

– Ovo je zeleno područje sve manje i manje i ne znam koliko srnica tamo živi.

Ipak, vjerujem da bi ljubitelji prirode i udruge za zaštitu životinja vjerojatno mogle učiniti nešto da ih se pokuša smjestiti u neko šumovito područje gdje bi im život bio kvalitetniji.

Jer ovakav je život za njih, koliko god snimljeni prizor srne s mladuncima u urbanoj zoni bio lijep, ali istovremeno i tužan, pravo mučenje – rekla je čitateljica Ksenija kojoj je želja uz pomoć kćerinog video-uratka utjecati na nadležne da pomognu ovim prekrasnim životinjama.

Snimak pogledajte OVDJE.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.