Dobra vijest iz fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči meča kvalifikacija za EP sa Slovačkom: Edin Džeko trenira pred sutrašnji meč u Bratislavi

Reprezentacija Bosne i Hercegovine obavila je večeras u Bratislavi posljednji trening uoči utakmice drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Slovačke, a reporteri Klix.ba s mjesta događaja primijetili su sjajnu atmosferu među Zmajevima.

Trenirali su svi igrači u punom kapacitetu, a dobra vijest je da je trenirao i kapiten Edin Džeko koji je propustio susret s Islandom zbog povrede leđa.

Selektor Faruk Hadžibegić je i ranije na konferenciji za medije odgovorio da će tek nakon večerašnjeg treninga obaviti sastanak s Džekom i ljekarima reprezentacije nakon čega će se donijeti konačna odluka o uključivanju Edina u roster našeg tima protiv Slovačke.

Kiša koja je konstantno padala tokom treninga nije ometala selektora i njegov stručni štab da pokušaju s igračima obaviti posljednje pripreme za važan duel.

Trening je posjetio i predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković – javlja Klix.ba.

Susret Slovačka – Bosna i Hercegovina se igra u nedjelju na Nacionalnom stadionu u Bratislavi s početkom u 20:45 sati.

Direktan televizijski prijenos je omogućen na kanalu BHT1.

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić najavio je utakmicu protiv Slovačke koja se igra sutra u Bratislavi.

“Mnogo je lakše kada se takmičenje otvori s pobjedom. Lakše se radi, lakše je pripremiti utakmicu koja dolazi. Međutim, mi objektivno govorim, i ako sutra pobijedimo, mi nismo realizovali ono što svi želimo, a to je odlazak na Euro, jer nam je ostalo još osam mečeva. Mi Bosanci smo poznati po euforiji, treba ostati lucidan u vezi ove situacije, treba izbjeći eurofiju, naravno da bi voljeli pobijediti, ali to zavisi i od protivnika.”

Nakon toga je rekao da izuzetno poštuje Slovačku kao ekipu.

“S druge strane, Slovačka je jako kvalitetna ekipa i rezultat koji su napravili s Luksemburgom nije uopšte negativan, jer je riječ o ekipi koja je također favorit za drugo mjesto. Nas sutra očekuje izuzetno teška utakmica i bilo kakav rezultat da se desi, ništa nije riješeno i naravno da ćemo pokušati napraviti najbolji mogući rezultat za nas. Poštujemo protivnika koji je kvalitetna ekipa, oni imaju ambicije, imaju sjajnog selektora i odlične igrače.”

Rekao da će birati samo fizički najspremnije igrače.

“Tražit ću najsvježiju ekipu, najspremniju fizički, a mentalno mislim da su svi spremni za meč”, rekao je Hadžibegić pa nastavio:

“Ako Edin Džeko bude spreman, morat ću opet presjeći i nekoga poslati na tribine, ali neću trčati pa ću vidjeti šta će se desiti. Ako kapiten bude spreman, jedan igrač će morati na tribine.”

Medijima se obratio i veznjak Zmajeva Amir Hadžiahmetović, koji je rekao da se svi u ekipi nadaju pobjedi u Bratislavi.

“Selektor nas je upozorio na to, da nakon jedne pobjede ne treba letjeti, svi smo profesionalni igrači i znamo kako se treba ponašati poslije jedne pobjede ili poraza. Svjesni smo da uz još jednu pobjedu možemo napraviti dobar rezultat”, rekao je Hadžiahmetović pa nastavio:

“Svi se nadamo sutrašnjoj pobjedi, ali svi moramo biti svjesni da igramo protiv opasne ekipe, koja duga vremena nije pobijedila i koja nakon dugo vremena želi uzeti tri boda. To su uvijek opasne utakmice, moramo ući s velikim respektom, a ako svi uđemo tako, onda vjerujem da ćemo napraviti dobar rezultat.”

Dalje je rekao kako vjeruje da on i njegovi saigrači iz vezne linije mogu dobiti “bitku na sredini terena”.

“Svjesni smo njihovih kvaliteta, odradili smo analizu i znamo šta nas oćekuje. Znamo da je u nogometnu najvažnije da vezna linija odradi dobar posao, vjerujem svojim kolegama u veznom redu i da ćemo pobijediti tu bitku u sredini i da s pobjedom okončamo ovaj ciklus”, završio je Hadžiahmetović – prenosi Klix.ba.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.