in , , ,

Dobre vijesti za mnogobrojnu bh. dijasporu dolaze iz Njemačke: Potvrđeno je, Bosna i Hercegovina zvanično skinuta sa liste rizičnih zemalja!

Institut “Robert Koch” saopštio je kako je između ostalog i BiH skinuta sa liste rizičnih zemalja…

Institut “Robert Koch” saopštio je kako je između ostalog i BiH skinuta sa liste rizičnih zemalja…

Njemačka je skinula Bosnu i Hercegovinu sa liste rizičnih zemalja. U novom izvještaju Instituta “Robert Koch”, BiH je u kategoriji zemalja koje se ne smatraju rizični za putovanja.

Na ovoj listi od danas su i Hrvatska (osim Međumirja i Varaždina), Kosovo, Crna Gora, Sjeverna Makedonija i Srbija iz regije, ali i druge zemlje svijeta poptu Kipra i SAD-a.

Kako se navodi, ovo je rezultat zajedničke analizie Ministarstva zdravstva, Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova. Razlog je taj što je broj zaraženih značajno opao.

Odluka stupa na snagu 13. juna. Putnici koji ulaze u Njemačku avionom moraju prije polaska pokazati negativan rezultat testa, dokaz o vakcinaciji ili dokaz da su prebolovali koronavirus, bez obzira na to jesu li proveli vrijeme u rizičnom području, saopćeno je iz Instituta Robert Koch.

Današnja odluka se odnosi na njemačke državljane, te za sada nije poznato da li će doći do izmjena za državljane BiH koji žele turistički putovati u Njemačku.

Slovenija je jučer donijela odluku da skine BiH s liste rizičnih zemalja, a EU je danas predstavila ublažene mjere za putovanje u zemlje članice tokom ljeta – prenosi N1.

Pred Sudom BiH svjedočio i komandant Dragan Vikić: “Čuo sam rafalnu paljbu, rekli su mi da ih je Brko Herenda pobio”

Historijska bruka i sramota, ovi ljudi baš nemaju mjere: Tzv. komisija za Srebrenicu iz RS objavila izvještaj, bez termina “genocid”