Dodik iznenađen izjavom senatora SAD: “Razočaran sam, zvaničnici i mediji u Americi smatraju da je Srbe potrebno disciplinovati”

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik (SNSD) rekao je da je iznenađen izjavom senatora SAD Chrisa Murphyja te ga optužio da dezaviše javnost nakon njihovog jučerašnjeg sastanka u Sarajevu.

Dodik je izjavio da Murphyjev komentar za CNN “skoro da nema nikakve veze sa stvarnošću i izjavama koje su date tokom sastanka i za koje postoje uredno vođene zabilješke”.

“Kao da nismo bili na istom sastanku. Ova matrica koju decenijama prate zvaničnici i mediji SAD pokazuje da za Srbe na Zapadu nema pravde i da smo narod koji je, po njihovom mišljenju, potrebno disciplinovati, ako treba i potpuno nedemokratskim metodama, lažima i prijetnjama. Zaista sam razočaran”, rekao je Dodik.

Dodik je rekao da kad god dolaze visoki zvaničnici, a pogotovo iz SAD-a, probudi se nada da će neko od njih imati hrabrosti da dešavanja i pojedince u BiH nazove pravim imenom.

“Nažalost, svaki taj susret donese samo papagajsko ponavljanje iste, medijski isprane priče koja nanosi štetu ne samo Srbima i RS, nego i BiH u cjelini”, smatra Dodik.

Podsjetimo, senator Chris Murphy rekao je za CNN da je stanje u BiH gore nego što je bilo poslije rata.

“Imate srpskog lidera, člana Predsjedništva Milorada Dodika, koji prijeti da će se povući iz vlasti i uspostaviti vlastite srpske institucije što bi lako moglo dovesti do sukoba koji bi mogao prerasti u nasilje. I ovaj region bi mogao ponovo biti u ratu”, istakao je Murphy.

Ovaj demokrata smatra da je ovo vrijeme kada su mnogi zabrinuti za BiH i da je ta poruka poslana svim političkim liderima uključujući i Milorada Dodika.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.