Dodik javno opleo nakon neustavnog dana RS: “Nikakvi Bećirovići, Komšići, Konakovići, Zvizdići, Salkići i slični likovi koji bi najradije da je BiH unitarna neće izmijeniti njenu historiju”

Predsjednik RS Milorad Dodik oglasio se na platformi X nakon proslave neustavnog dana manjeg bh. entiteta. Vrijeđao je i Bosnu, ali zbog vrlo uvredljive tvrdnje taj dio smo izostavili. Inače, bosanskohercegovački entitet RS ponovno je bio u fokusu javnosti zbog obilježavanja neustavnog “dana RS”, praznika koji je već tri puta proglašen neustavnim od strane Ustavnog suda BiH. I dok se svjetla javnosti usmjeravaju na ovu godišnju “manifestaciju”, entitetske vlasti odlučuju ignorisati pravne odluke, postavljajući se iznad zakona.

Evo šta je Dodik poručio na Twitteru.

-Republika Srpska je svečanom proslavom najvažnijeg dana za sve Srbe, 9. januara, poslala poruku mira, ljubavi i slobode cijelom svijetu.

Ne postoji jača sila od ljubavi prema otadžbini i svi stanovnici Republike Srpske su pokazali kako to izgleda kada volite i ne date svoje. RS predstavlja slobodu za srpski narod.

“Naš život i naša kuća”

Ona je naš život i naša kuća i nikakve prijetnje koje slušamo godinama, pa i u ovim danima slavlja, nikada to neće promijeniti, samo su ojačale naše uvjerenje da je ono što radimo ispravno.

Volimo svaki njen dio, njena polja, šume, livade i rijeke i zato ih ne damo i nikada nećemo dopustiti da nam otmu naše i da nam uzmu našu RS.

“Pokazuju svoju nemoć”

Nikakve ambasade, pa ni američke i britanske, i nikakvi Bećirovići, Komšići, Konakovići, Zvizdići, Salkići i slični likovi na političkoj sceni koji bi najradije da je BiH unitarna neće izmijeniti ni njenu historiju, a ni realnost da je sastavljena i od RS, koja ih toliko nervira i koju toliko mrze.

Mi ne želimo nikome ništa loše.

Naša poruka za njihovu mržnju je naša ljubav, koju ništa ne može oslabiti, pa ni prijetnje nekim procesuiranjima i napadima na naš narod. Pokazuju svoju nemoć. Niko silom ne može natjerati Srbe da prihvate BiH. Naša kuća je naša RS, pa neka se ljuti ko god hoće i neka pokuša šta hoće.

Mi nigdje ne idemo i svoje nikome ne damo. RS živi jače i snažnije u srcu svakog Srbina i drugih koji žive ovdje i svu svoju snagu ću usmjeriti da bude sve jača, moćnija, uređenija i ljepša – napisao je Dodik između ostalog na platformi X, vrijeđao je i Bosnu, ali zbog vrlo uvredljive tvrdnje taj dio smo izostavili.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.