Dodik kao “razjareni bik”: Bolje da ostane upokojeni Inzko, nego neko iza koga će stajati Njemačka!

Događaji Posljednje Vijesti

Za RS je bolje da visoki predstavnik ostane upokojeni Inzko, nego da dođe osoba iza koje će stajati snaga Njemačke, rekao je Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva BiH na konferenciji za medije.

On je dodao da je zahvaljujući stavu RS-a došlo do promjene stava po ovom pitanju, a da opozicija iz RS pravi koalicije sa strankama opozicije iz FBiH.

Dodik je rekao da je opozicija uvijek bila na strani FBiH, a nikad na strani RS.

On je na konferenciji za medije govorio i o jednokratnoj pomoći penzionerima i borcima u RS povodom vaskršnjih praznika za šta će ukupno biti izdvojeno 15,6 miliona KM.

Dodik je rekao da je prijedlog koji će Vlada RS razmatrati, biti da se penzionerima koji primaju penziju do 415 KM jednokratno isplati 80 KM pomoći povodom vaskršnjih praznika.

“Za penzionere koji primaju iznad tog zagarantovanog iznosa, bit će isplaćeno 50 KM. To sve ukupno iznosi 15,6 miliona KM”, rekao je na konferenciji u Banjaluci.

Dodik je naveo da bi borci od prve do pete kategorije koji su nezaposleni ili imaju primanja do 500 KM trebalo da dobiju 100 KM jednokratne pomoći.

Najbitnije vijesti iz BiH, regije, dijaspore i svijeta pratite OVDJE.

Leave your vote